Exclusiv

Faţa nevăzută a organizaţiilor din COALIŢIA PENTRU FAMILIE, care vor să ne întoarcă în EVUL MEDIU!

Ce au în comun Referendumul pentru Familia Tradiţională, lupta împotriva vaccinurilor, a paşapoartelor biometrice şi a cardului de sănătate (care ar reprezenta semnul Antihristului!), tendinţele antieuropene, xenofobe, uneori antisemite, simpatiile pentru Mişcarea Legionară? Răspunsul e pe cât de simplu, pe atât de surprinzător: sunt susţinute de aceleaşi persoane şi aceleaşi organizaţii.

Entitatea autointitulată în mod pretențios „Coaliția pentru Familie” este, în fond, o inițiativă a câtorva asociații și persoane care au manifestat încă din anii ’90 atitudini ultranaționaliste, xenofobe, antisemite, antieuropene, împotriva statului de drept, ultraconservatoare. Unele din aceste organizaţii au luptat pentru canonizarea „sfinților închisorilor” (unii dintre ei membri ai organizației criminale Garda de Fier), şi împotriva pașapoartele biometrice şi a cardurilor de sănătate „cu cip”, care ar reprezenta „Pecetea Antihristului”.

Mai întâi a fost Forul Ortodox Român, girat de Biserica Ortodoxă Română

În anul 2008, 60 de asociații reunite în cadrul Conferinţei Asociaţiilor Laicatului Ortodox Român, au fondat o structură „confederativă”, intitulată Forul Ortodox Român (FOR). Conform unui blog apropiat mișcării, FOR urma să „monitorizeze acţiunile bisericeşti, culturale şi politice şi să ia atitudine atunci cînd va fi cazul”. 
Conducerea Forului a fost asigurată de liderii următoarelor asociații: Fundaţia Sfinții Martiri Brâncoveni, Asociaţia Pro Vita – Bucureşti, Asociaţia ROST și Asociația Ziariștilor și Editorilor Creștini. 
Interesant este faptul că la această întâlnire de constituire a FOR, Patriarhia Română a avut doi reprezentanți oficiali, academicianul Emilian Popescu şi Preotul Nicolae Dascălu.
În anii ce au urmat, FOR (sau unele din asociațiile fondatoare) a luat atitudine publică în chestiuni de genul: pașapoartele biometrice și cardul de sănătate, vaccinurile, care ar fi expresia unui complot mondial, scandalul închiderii expoziției „Destine de martiri”, de la Iași, în urma acuzațiilor de antisemitism, canonizarea „Sfinților Închisorilor”, lupta împotriva „ocultei mondiale”.

Biserica Ortodoxă Română a susținut din umbră strângerea semnăturilor

În 2015, asociațiile de mai sus (cu excepția AZER) s-au reunit în noua structură, Coaliția pentru Familie, alături de o serie de extensii ale lor (probabil ca să pară mai multe), dar și de asociații ale altor denominațiuni creștine. 
Reprezentanții acestor organizații au reușit să strângă un număr uriaș de semnături pentru organizarea referendumului ce ar urma să redefinească familia. Cum au reușit acest lucru, dacă luăm în calcul capacitățile lor logistice limitate? Cu sprijinul tacit al Bisericii Ortodoxe Române, care le-a pus la dispoziție lăcașele de cult, ba chiar și personalul neclerical.
Pentru Biserică este probabil un prilej de a-și arăta mușchii, dar și expresia unui fariseism pronunțat, ținând cont de numeroasele scandaluri de homosexualitate cu care s-a confruntat în ultimii ani și care reprezintă doar vârful aisebergului.

Pe siteul Coaliţiei pentru Familie, la secţiunea membri apar 46 de asociaţii şi fundaţii din România. Câteva dintre ele ne-au atras atenţia.

Fundaţia Sfinţii Martiri Brâncoveni și „spectacolul” oribil cu execuţii de copii

Fundaţia Sfinţii Martiri Brâncoveni din Constanţa, înfiinţată de Marce Bouroş, deţine în oraşul de la marii mării un hotel, un magazin cu produse bio şi o librărie. De asemenea, fundaţia administrează o şcoală şi o grădiniţă cu profil creştin-naţionalist.
Probabil că mulţi îşi amintesc de scandalul creat în urmă cu câţiva ani la grădiniţa Fundaţiei Sfinţii Martiri Brâncoveni, când mai mulţi copii au fost „victimele” unui „călău” care le tăia capetele, într-o piesă de teatru despre martiriul familiei Brâncoveanu (vezi VIDEO).

Fundaţia constănţeană a fost apropiată de fostul stareţ al Mănăstirii Petru Vodă din Neamț, Preotul Iustin Pârvu. De altfel, Pârvu a fost model şi duhovnic pentru mai mulţi reprezentanţi ai asociaţiilor reunite în Coaliţia pentru Familie. În anul 2014, obştea de la Petru Vodă a trimis preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare în care îi cereau să nu promulge o lege care sancţionează cu închisoarea organizaţiile şi simbolurile pro-legionare.

Edificator este şi filmul pe care îl puteţi viziona mai jos, în care mai multe maici îi intonează părintelui Iustin Pârvu, de ziua lui, cântarea „Sfântă tinereţe legionară” (Vezi VIDEO)

 Pro Vita şi Taberele Legionare de muncă de la Valea Plopului

Fundaţia Clinica Pro Vita (Cluj), Asociaţia Pro Vita filiala Gorj (Tg-Jiu) şi Asociaţia Provita Media București sunt organizaţii-satelit ale „Asociaţiei Pro Vita pentru născuţi şi nenăscuţi”, înfiinţată în anii 1992 de părintele Tănase de la Valea Plopului. Preotul a construit în două sate din județul Buzău, Valea Plopului şi Valea Screzii, spaţii de cazare şi masă pentru sute de copii abandonaţi, pe care încearcă să îi reintegreze în societate. Însă într-o societate construită după propriile sale convingeri. Apropos de convingerile sale, preotul Tănase a organizat la Valea Plopului tabere de muncă legionare, împreună cu mişcarea Garda de Fier, condusă de Şerban Suru, aşa cum puteţi vedea în FOTOGRAFIA de mai jos.

Comuna cu 28 de biserici, dar fără apă și canalizare

Tinerii legionari lucrau benevol la construirea unor imobile la Valea Plopului, şi nu pierdeau nici un prilej pentru a face un prozelitism ostentativ. Ei mărşăluiau prin satele din jur, îmbrăcaţi in uniforme verzi, cu diagonale de piele port-pistol şi intonau imnuri legionare, pline de venin la adresa evreilor si ţiganilor. Deşi asistenţa socială marca Valea Plopului este criticată de specialiştii în domeniu, Părintele Tănase a reuşit să atragă în jurul său o serie de persoane influente şi cu dare de mână, care strâng fonduri pentru mişcarea sa. 
În timp ce locuitorii din Valea Plopului trăiesc ca în Evul Mediu, fără apă curentă sau canalizare, Părintele Tănase a construit din sponsorizări nu mai puțin de 28 de biserici (câte o biserică la 10 familii, conform calculelor jurnaliștilor de la Hotnews).

ASCOR, o asociație aservită BOR, cu un trecut cu derapaje legionare

Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români (ASCOR) este în prezent o organizaţie în mare parte aservită BOR, din cauza faptului că filialele sunt conduse de studenţi la teologie, care nu au niciun interes să îi contrazică pe ierarhii BOR, de la care vor solicita parohii.
ASCOR are însă în trecutul său derapaje naţionalist-legionare. În 1998, preşedintele din acea vreme, Tudor Popescu, i-a demis din asociaţie pe vicepreşedintele din Bucureşti şi pe liderul din Braşov, pentru acuzaţia de „prozelitism legionar”. Un alt episod a fost în 2003, când un alt preşedinte ASCOR, Cătălin Mircea, a desfiinţat departamentul din Academia de Ştiinţe Economice București, din același motiv.

Flyere antivaccin falsificate. Ministerul Sănătății face plângere penală

Fundaţia Pro Decizii Informate, parte din Coaliţia pentru Familie, s-a aflat recent într-un imens scandal legat de acuzaţia că ar fi distribuit nişte flyere cu siglele Ministerului Sănătății, Organizației Mondiale a Sănătății și UNICEF, care susţineau că „vaccinul ROR conține celule de fetuși avortați”, „vaccinarea îți poate distruge copilul pentru întreaga viață” sau că vaccinurile conţin pesticide. Asta în condiţiile în care în 2016, în România a fost declarată epidemie de rujeolă, cu 15.109 cazuri, dintre care 59 de morți până în prezent (cea mai gravă din Europa).
Ministerul Sănătăţii a anunţat că va depune o plângere penală împotriva celor care diseminează informaţii false şi le folosesc ilegal sigla în acest demers.
În replică, reperezentanţii Fundaţiei Pro Decizii Informate spun că informaţiile despre vaccinuri sunt corecte, dare că ei au distribuit doar pliantele cu sigla proprie, nicidecum cele falsificate, în care apar siglele altor organizaţii. Cert e că persoana care a publicat pliantele pe Facebook spune că le-a găsit împreună în căsuţa poştală şi ne-a trimis şi o fotografie pentru a-şi susţine afirmaţia (vezi FOTO)

 Un articol de Mihai Răzvan ROTARU

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top