Actualitate

Expoziția „Urme ale istoriei turce“, la Muzeul de Artă din Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a participat luni, 11 iulie 2022, la Muzeul de Artă, la lansarea expoziției „Urme ale istoriei turce“, acțiune organizată de Uniunea Democrată Turcă din România, Sucursala Tulcea, cu sprijinul Centrului Cultural Turc Yunus Emre Constanța.

La evenimentul care a beneficiat de prezența Excelenței Sale Doamna  Füsun Aramaz, Ambasadorul Republicii Turcia în România, au mai participat primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, precum și deputații George Șișcu și Iusein Ibram.

„Este o onoare pentru mine să fiu astăzi alături de dumneavoastră de Kurban Bayram. Având în vedere subiectul întâlnirii, „Urme ale istoriei turce în Dobrogea“, trebuie menționat că cea mai mare comunitate de turci trăiește în Dobrogea. Aș vrea să vorbesc și despre relații interumane ale etnicilor turci cu celelalte etnii, toate trăind în armonie, inclusiv în orașul Babadag, unde am foarte mulți prieteni din etnia dumneavoastră. Cu toții suntem bucuroși să trăim într-o armonie desăvârșită, aceasta fiind o urmă pe care istoria turcă a lăsat-o în această zonă.  

O astfel de conviețuire multietnică a transformat această provincie într-un adevărat „Muzeu în aer liber” şi într-un „Model de conviețuire”, dincolo de hotarele României, chiar şi pentru Europa întreagă, dacă nu şi pentru restul lumii, în general.      

Vă mulțumim, dragi etnici turci conviețuitori, pentru că ați fost și ne sunteți alături, contribuind la conservarea și dezvoltarea acestui frumos mozaic multicultural care este județul Tulcea“, a declarat vicepreședintele Mihai Huleni.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top