Actualitate

Eveniment de excepție în acest week-end, la Hârșova, Festivalul Transfrontalier „Dobrogea cu bundiță și prestelcă”, finanțat din fonduri europene

Primăria Orașului Hârșova organizează la acest sfârșit de săptămână Festivalul „Dobrogea cu bundiță și prestelcă”, ce va avea loc în perioada 8-10 iulie, în Piața 1 Decembrie 1918 din oraș.

Festivalul face parte din eforturile administrației locale de a consolida și promova produsul turistic comun creat în parteneriat cu Municipalitatea Dobrich, Bulgaria.

Începând cu 8 iulie, scena din Hârșova va deveni gazda unor artiști și trupe consacrate precum: Phoenix, Holograf, 3 Sud Est, Millenium, Gelu Voicu, Florin Vasilică și Grupul Teleormanul, Matilda Pascal Cojocărița, Elena Chirică și mulți alții. Accesul la eveniment este gratuit!

Festivalul este organizat în cadrul Proiectului „Hârșova – Dobrichka. Împreună pe drumul frumos al dezvoltării durabile prin cultura transfrontalieră”, ROBG 456.

Artiștii Casei de Cultură „Carsium” Hârșova sunt pregătiți să facă spectacol în toate cele trei zile ale festivalului, alături de prietenii lor din Bulgaria: Grupul de cântece folclorice „Pustrovets”, Grupul „Asen Zlatarov – 1940”, Grupul „Napreduk – 1942” Donchevo, Ansamblul Folcloric „Zdravets”, Grupul „Viața Nouă – 1941”, Grupul de dans pentru tineri „Ritmuri Colorate”, Grupul „Karalezki” și Grupul de dans „Golden Class”, a transmis Primăria Hârșova.

Participanții la eveniment se vor bucura de mâncăruri locale, voie bună, produse tradiționale, concursuri, spații de joacă și un foc de artificii. De asemenea, pot participa la Concursul de pescuit sportiv (care va avea loc sâmbătă, 9 iulie, între 07:00 și 12:00 și Concursul gastronomic (duminică, 10 iulie, în intervalul orar 10:00 – 12:30). La ambele concursuri se vor acorda premii.

Cei interesați sunt rugați să se înscrie la Sediul Primăriei Orașului Hârșova, în intervalul orar 08.00 – 14.30 sau telefonic/Whatsapp la numărul 0786/806.310, în orice interval orar.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top