Actualitate

Elevii și preșcolarii comunei Topalu beneficiază de programul „masa caldă”

Primăria comunei Topalu, județul Constanța, anunță că programul „masa caldă” continuă și în 2023. De acest proiect beneficiază elevii și preșcolarii Școlii Gimnaziale numărul 1 Topalu care au asigurată gustarea în timpul pauzei mari.

Programul guvernamental „masa caldă” este justificat de rata abandonului școlar înregistrat în România în urmă cu câțiva ani. Intenția Ministerului educației este ca prin acest program copiii proveniți din medii defavorizate să nu mai fie nevoiți să părăsească timpuriu școala.

Autoritățile locale se ocupă de contractarea celor care oferă masa caldă, prin legea achizițiilor publice. Comuna Topalu este printre puținele din Dobrogea în care se implementează acest program pilor pentru anul școlar 2022/2023.

Un pachet alimentar conține produse de panificaţie din făină integrală – pâine feliată sau batoane/chifle – 80 g – maximum 50% din greutatea totală a pachetului; produse din carne și/sau brânzeturi/derivate din lapte 40 g – minimum 25% din greutatea totală a pachetului; legume – roşii, castraveţi, salată sau alte produse similare – 40 g – maximum 25 % din greutatea totală a pachetului. La acestea se va adăuga un fruct.

De precizat, tariful unui meniu zilnic pentru un elev este de 15 lei.

Lunar, fiecare școală unde se implementează programul „masa caldă” realizează un raport cu privire la derularea acestuia. Monitorizarea programului-pilot se realizează de fiecare inspectorat școlar. La nivel național, coordonarea programului-pilot este asigurată de către Ministerul Educației. Pe baza datelor centralizate din rapoartele finale transmise de către inspectoratele școlare, Ministerul Educației elaborează raportul final care se publică pe site-ul propriu”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top