Actualitate

Economia circulară în zona Dunării și a Mării Negre, în conferință SEArica-CRPM. Modernizarea Portului Tulcea, cel mai bun exemplu în acest sens

Consilierul județean Valentin Moldoveanu a reprezentat astăzi, 1 aprilie, județul Tulcea, instituția Consiliului Județean, precum și conducerea Comisiei Balcanice și a Mării Negre din cadrul  Conferinței Regiunilor Periferice Maritime (CRPM) la evenimentul online desfășurat sub titlul  „Punerea în aplicare a Planului de acțiune al UE privind economia circulară în regiunile de coastă și insulare: provocări și oportunități”, organizat de Intergrupul SEArica, cu sprijinul CRPM.

Evenimentul, găzduit și moderat de vicepreședintele SEArica pentru IMM-uri și digitalizare, deputatul european Josianne Cutajar, a constituit prilejul de a face bilanțul implementării concrete a Planului de acțiune privind economia circulară în sectoarele maritime, precum și de a identifica măsuri concrete pentru a ajuta regiunile maritime și de coastă să pună în aplicare acest plan. După evaluarea stadiului în care se află Planul de acțiune al Comisiei Europene, accentul va fi pus pe contribuția Parlamentului European la implementarea acestuia.

În cadrul conferinței, reprezentantul conducerii Consiliului Județean și a Comisiei Balcanice și a Mării Negre a supus atenției celor prezenți considerații vizând problematica economiei circulare și a Planului de acțiune aferent în zona Dunării și a Mării Negre, cu accent și exemplu practic pe inițiativa modernizării portului Tulcea în contextul implementării proiectului cu același nume, parte a Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 2: Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient.

Planul de acțiune al UE privind economia circulară în regiunile de coastă și insulare a fost adoptat în martie 2020 de către Comisia Europeană și anunță inițiative de-a lungul întregului ciclu de viață al produselor.

Pentru sectoarele maritime, cum ar fi pescuitul și acvacultura, activitățile portuare, construcția/repararea navelor și turismul de coastă, circularitatea prezintă un potențial uriaș de sustenabilitate. Regiunile de coastă promovează punerea în aplicare a soluțiilor circulare și pot oferi o contribuție importantă cu privire la cele mai bune practici regionale dezvoltate până în prezent și la dificultățile și lacunele întâlnite pe parcurs.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top