Actualitate

Dumitru Stan, viceprimar Ceamurlia de Jos, își dorește o campanie corectă, în care să se vorbească despre proiecte

Am stat de vorbă cu viceprimarul cu atribuții de primar al comunei Ceamurlia de Jos, Dumitru Stan, despre campania electorală și proiectele realizate. Stan a făcut apel la o campanie curată, bazată pe prezentarea proiectelor realizate și a planurilor de viitor și nu pe atacuri la persoană.

Îmi doresc o campanie corectă, curată, care să pună în discuție numai și numai interesele locuitorilor comunei.

Îmi doresc o campanie obiectivă, în care să vorbim despre fapte concrete și realizări, dar și despre proiectele de viitor care să aducă dezvoltare în Lunca și Ceamurlia de Jos și care să ne facă tuturor viața mai bună aici, la noi acasă.

Din păcate, vor exista întotdeauna atacuri, în orice campanie electorală, din partea unei anumite categorii de oameni, care cred că prin denigrarea contracandidaților vor acumula puncte în avantajul lor. Părerea mea sinceră este că oamenii s-au săturat de asemenea strategii, care îndeamnă la dezbinare și ne fac rău tuturor.

Suntem, până la urmă, o comunitate mică, suntem toți vecini, cunoscuți, și există viață și după campanie. Ne-ar face tuturor mai bine dacă am fi mai uniți și am lucra împreună, decât să ne întoarcem unii împotriva altora. De fapt, campania electorală ar trebui să fie o ocazie bună pentru dialog și planuri de dezvoltare, nu despre acuzații denigratoare cu intenții mărunte.

E datoria mea ca primar în funcție – deși interimar – și candidat pentru un nou mandat, să răspund oricăror incertitudini, nelămuriri și chiar acuzații venite din partea oamenilor din comună. La toate acestea voi răspunde cu argumente, cifre și explicații bazate pe fapte reale.

Aș vrea să îi încurajez pe toți locuitorii comunei Ceamurlia de Jos să voteze cu încredere pentru continuitate. Să se uite la faptele concrete, să nu aplece urechea la afirmații fără susținere în realitate.

Ne așteaptă o perioadă plină de provocări – intrăm, între altele, în noul cadru financiar european – și va fi nevoie de multă muncă, determinare și seriozitate în administrația locală.

Eu îi asigur în continuare pe toți de întreaga mea implicare în slujba comunității! ”, a transmis Dumitru Stan.

Proiecte sociale, în educație și proiecte edilitare

Dumitru Stan a vorbit și despre proiectele la care a lucrat în timpul mandatului său de viceprimar și apoi de primar interimar. Printre ele se regăsesc proiecte sociale, în educație și edilitare:

Deși sunt doar 2 ani în care am activat în administrația locală ca primar și viceprimar, am reușit să inițiez, să coordonez și să completez câteva proiecte clare ce vor schimba în bine viața comunității.

Aș începe cu Respect pentru bunicii noștri din Ceamurlia de Jos, proiect finanțat prin Programul Operațional Capital Uman, prin care vârstnicii din Lunca și Ceamurlia vor primi ajutor pentru terapii și tratamente medicale, mese calde și alte măsuri de sprijin, adaptate nevoilor lor. Implementarea proiectului începe în curând și este o inițiativă foarte utilă, mai ales pentru că putem să asigurăm astfel servicii socio-medicale celor mai vulnerabile persoane din comunitate – bătrânii noștri.

O altă realizare pe care aș putea să o menționez este pietruirea străzilor din localitatea Lunca, în zonele în care avem rețea de canalizare deja existentă, dar și o parte din străzile din Ceamurlia de Jos. De asemenea, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Tulcea, am realizat o extindere de canalizare în Ceamurlia, ce a acoperit Cartierul Nou și, parțial, strada Lacului.

Am acordat o atenție deosebită întreținerii parcurilor din cele două localități, realizând inclusiv împrejmuirea lor (o măsură ce trebuia luată de mult timp, pentru protecția copiilor, având în vedere alăturarea parcurilor de drumul județean), dar și dotarea acestora cu foișoare utilate cu mese, bănci și echipamente de joacă.

Apoi, pentru a crea condițiile optime pentru practicarea activităților sportive în aer liber, am realizat vestiare și grupuri sanitare pe stadionul Ceamurlia.

În plus, pentru că ne apropiem de perioada în care copiii se reîntorc în școli, am direcționat resurse pentru ca terenul din curtea școlii să fie amenajat, pentru a căpăta un aspect decent și prietenos. Tot aici am venit în completarea proiectului de modernizare a Școlii Lunca și am direcționat fonduri pentru reabilitarea grupurilor sanitare și pentru alte lucrări de interior ce nu au fost prinse în proiectul inițial. Tot la realizări poate fi trecută și reabilitarea sălilor de grădiniță din Lunca.

Nu în ultimul rând, am avut în atenție buna gospodărire a spațiilor publice din comună, întreținerea cimitirelor (pe lângă repararea gardului cimitirului din Ceamurlia de Jos) și, permanent, realizarea de acțiuni sociale și susținerea acțiunilor de voluntariat, acolo unde mi s-a solicitat sprijinul.

Pe lângă toate acestea, avem pregătit un proiect de modernizare a rețelei de iluminat public în toată comuna. Partea cea mai solidă, și anume documentația lui, este gata, și nu mai așteptăm decât sursa de finanțare potrivită pentru a-l pune în practică.

Actualitate

To Top