Opinii

Dumitru Nedea, primarul comunei Ion Corvin: „Guvernului nu îi pasă dacă avem sau nu bani pentru ingrijirea persoanelor cu handicap”

În comuna Ion Corvin, administrată de primarul Dumitru Nedea, problemele sunt multe, iar banii puţini. Din păcate, situaţia este similară în cel puţin jumătate din localităţile constănţene. Cu toate acestea, primarii se străduiesc să rezolve pas cu pas, în funcţie de disponibilităţi, nevoile localnicilor. Spre exemplu, Dumitru Nedea a reuşit să asigure combustibilul necesar pentru încălzirea tuturor instituţiilor din localitatea Ion Corvin.

Un articol de Andreea PAVEL

Principalele instituţii publice (şcoli, biserici, primărie, dispensar) din comună sunt dotate cu centrale termice: „În unităţile de învăţământ din Ion Corvin încălzirea este esenţială,  pentru că atât elevii trebuie să aibă condiţii potrivite pentru a învăţa, cât şi oamenii din biserică, primărie şi dispensar nu trebuie să îndure frigul atunci când merg la slujbe, lucrează, sau merg să îşi rezolve o problemă”, a declarat Dumitru Nedea.
O altă chestiune pe care primarul din Ion Corvin încearcă să o rezolve este reprezentată de persoanele cu handicap din localitate, care au fost uitate de Guvern şi lăsate în grija autorităţilor locale, care nu dispun întotdeauna de resursele financiare necesare îngrijirii lor: „Guvernului nu îi pasă dacă persoanele cu handicap au asiguraţi sau nu banii necesari îngrijirii şi tratamentelor. Astfel, m-am gândit ca cele 16 persoane cu handicap care figurează în baza noastră de date să beneficieze direct de indemnizaţia lunară, nu prin intermediul asistenţilor personali. Deocamdată nu am luat nici o decizie cum voi proceda exact, dar luna asta ei trebuie neapărat să-şi primească dreptul de la stat. Deja au trecut două luni de când noi nu mai putem asigura plata asistenţilor personali”, a conchis primarul comunei Ion Corvin, Dumitru Nedea.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top