Ştiri

Dumitru Bădrăgan (PRU): “E anormal ca un migrant să primească 1200 lei / lună și un copil român 80 de lei”

Liderii filialelor din sudul litoralului dar și cei din Năvodari, precum și Președintele Partidului România Unita (PRU) Constanța, Dumitru Bădrăgan, își păstrează o poziție fermă împotriva deschiderii centrului pentru primirea migranților de la Vama Veche, centru pe care l-au vizitat la finalul săptămânii trecute.

Un articol de Călin GAVRILAȘ

PRU Constanța consideră total inoportună implicarea României în acest scenariu cu urmări incontrolabile. PRU Constanța crede că soluția găsită de Guvernul Cioloș este aberantă fiindcă presupune amplasarea acestui centru într-o zonă turistică, la nici 100 de metri de plajă, ceea ce ar putea crea situatii inacceptabile pentru turiștii români și străini veniți în vacanță. În plus, partidul condus de Bădrăgan susține că suma alocată pentru întreținerea fiecărui migrant este „uriașă și scandaloasă” (aproape 1200 lei / persoană) în comparație cu alocația unui copil (sub 100 lei) sau indemnizația unui șomer (aproximativ 500 lei). De asemenea, afacerile din turism ar putea avea de suferit pe termen mediu – amplasamentul acestui centru riscă să excludă din planurile agentiilor, destinațiile turistice de pe litoralul romanesc al Marii Negre. 

PRU a declarat, într-un comunicat de presă că „drama umană a unor suflete care nu au altă vină decât aceea de a se fi aflat la momentul și locul nepotrivite, dar nu poate fi de acord ca povara să fie pusă în cârca unei populații locale care, poate, are probleme chiar mai mari. Suntem uimiți că Guvernului Cioloș nu îi pasă că, la fiecare 5 minute, un român pleacă din țară dar îi pasă mult mai mult de cazarea maselor de migranți. Filiala județeană a PRU cere Prefectului Constanței și Guvernului României să țină cont că, într-o astfel de situație este neapărat necesară consultarea de urgență a populației locale, direct afectată de aceste măsuri. Așa cum am anunțat, vom continua să protestăm la nivel național și local până când autoritățile își vor asuma public toate consecințele care decurg din acest plan așa-zis umanitar care nu ține sub nici o formă cont de interesele României”, a declarat Dumitru Bădrăgan.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top