Actualitate

„Drumurile județene sunt sistemul circulator al Constanței” – Interviu cu directorul Răzvan Zagon/ VIDEO

Dezvoltarea județului Constanța depinde într-o măsură foarte mare de drumurile județene. De la economie la transport și turism sau servicii publice de calitate, totul depinde de starea acestor drumuri. Aceasta a fost premiza de la care am plecat în interviul realizat cu directorul companiei Drumuri Județene, Răzvan Zagon. Am vorbit despre lucrările realizate în timpul mandatului său, relația cu Consiliul Județean și cu președintele Mihai Lupu, situația financiară a societății, sursele de finanțare, obiective și comunicarea cu publicul.
Puteţi urmări mai jos interviul:

Iată câteva dintre declarații:

„Aș putea spune că toate lucrările au fost importante, dar în special este vorba de tronsonul de drum dintre Albești și Coroana, Drumul Județean 393, care era un drum impracticabil, nu putea ajunge ambulanța, nu puteau ajunge mașinile de intervenție, comunitatea locală ducea bolnavii cu căruța, cu tractorul, cu mașinile personale până la drumul de Albești DJ 391 și să-i preia de acolo. Acum am reușit să finalizăm acest tronson de drum pentru dezvoltarea comunității locale și o mai bună mobilitate a locuitorilor.

De când am preluat mandatul, am reușit să aducem un plus de aproape zece kilometri drumuri de pământ și de piatră, să le aducem la stadiul de asfalt. Și au mai rămas 120 de kilometri de drum de pământ și vreo 64-65 de kilometri de drum de piatră, de drumuri județene.

700 de kilometri de drumuri județene cu îmbrăcăminte asfaltică care trebuiesc întreținute, eliminare puncte periculoase, plombe, tot felul de lucruri care apar pe drumuri, trebuie să intervenim asupra lor, să se poată circula în condiții de siguranță.

Și iarna și vara. Iarna pe deszăpezire, eliminăm și efectele furtunilor cum au fost și perioadele cu cod roșu, unde am avut căderi de arbori pe carosabil, s-a intervenit pentru îndepărtarea lor, zăpada, poleiul. Iar pe timp de vară, pe timp cald, acostamente, montăm lise, eliminăm punctele periculoase, facem estetică rutieră, tot ce este necesar să fie drumuri bune, sigure, și să se asigure și o vizibilitate bună tuturor conducătorilor și participanților la trafic”.

„Consiliul Județean Constanța ne-a sprijinit întotdeauna, în special domnul președinte Mihai Lupu, care a fost foarte deschis cu noi, a fost foarte receptiv cu proiectele pe care le avem în derulare și pe care le-am propus spre realizare, avem finanțare din partea Consiliului Județean Constanța, ne-a solicitat să retehnologizăm toată compania, să venim în sprijinul oamenilor, să motivăm oamenii și să facem o echipă puternică și competitivă.

Cele mai consistente surse financiare sunt de la Consiliul Județean Constanța, pentru că sunt drumurile județului Constanța. Dar avem relații și cu UAT-urile, am intervenit la solicitarea tuturor UAT-urilor care ne-au cerut sprijinul, în special anul acesta, am avut lucrări la Ghindărești, la Pantelimon, la Negru Vodă, Independenţa, la mult mai multe UAT-uri. Tot timpul am venit în sprijinul lor, suntem în sprijinul lor și în sprijinul cetățenilor din județul Constanța”.

„Aţi văzut, noi ne așteptam (să vină iarna – n.red.), cum eram obișnuiți în anii trecuți, în ianuarie – februarie, dar ne-a luat acuma din noiembrie și într-o săptămână am avut două coduri roșii. Suntem pregătiți, avem stocuri de motorină, de material antiderapant, oamenii au înțeles că trebuie să intervină și au intervenit cu promptitudine și responsabilitate. Prioritatea noastră numărul unu este salvarea de vieți omenești și asigurarea căilor de acces către toate utilitățile județului Constanța începând de la ENEL, ambulanțe, mașini de aprovizionare cu alimente, cu apă, cu tot ceea ce este necesar.

Le mulțumesc în special tuturor colegilor de la Drumuri Județene, au fost din punctul meu de vedere și pentru mine niște eroi, au muncit non-stop la eliminarea tuturor blocajelor care au apărut în trafic, a fost un episod destul de greu, ne-a solicitat, am făcut față și suntem pregătiți să intervenim și pe viitor dacă se va impune”.

„Toată echipa lucrează la o asigurare de viață a tuturor angajaților și asigurare medicală gratuită, s-o implementăm de la anul. Să dotăm toți angajații cu echipamente de lucru și de protecție pentru că s-a omis acest lucru, nu s-a făcut și oamenii munceau în blugi, în adidași, în cămăși, nu puteai să-i identifici dacă este un angajat al companiei sau este cineva de pe stradă. Țin foarte mult la acest aspect ca să se poată identifica un angajat al companiei, să fie îmbrăcat corespunzător, să aibă protecție. Le oferim prime tuturor celor care vor să muncească și muncesc, le oferim salarii de merit, venim în sprijinul lor cu tot ce au nevoie, și prin achiziționarea acestor echipamente și utilaje să putem să-i recalificăm pe aceste utilaje, pentru că sunt niște utilaje noi, să putem să venim în sprijinul tuturor, UAT-uri, Consiliul Județean, să participăm la licitații, să ne lărgim sfera de activitate, să putem să facem lucruri bune”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top