Opinii

Drumul care leagă orașul Năvodari de Autostrada A4 va deveni realitate în luna decembrie 2015

Cu ocazia unei conferințe de presă organizată ieri la Năvodari, viceprimarul Florin Chelaru, şi directorul Direcţiei Proiecte Europene din cadrul Primăriei Năvodari, Adrian Constantin, au prezentat proiectul de modernizare a drumului dintre orașele Năvodari şi Ovidiu.

Proiectul denumit „Îmbunătăţirea accesului între E60 şi platforma industrială Năvodari prin modernizarea căii rutiere“, a fost demarat încă de acum doi ani, odată cu inițierea demersurilor pentru implementarea acestuia. Valoarea  proiectului este de 50.000.000 de lei, din care contribuţia autorităţii publice locale este de 2%. Acest drum, cu o lungime de 10,2 kilometri, va fi total reabilitat. Proiectul prevede extinderea de la două la patru benzi de circulație, câte două pentru fiecare sens. Pe una dintre laturile şoselei va fi amenajat un trotuar pietonal cu o lăţime de 1,5 metri, iar pe celălalt sens de mers va fi amenajată o pistă de biciclişti cu aceeaşi lăţime. Scopul proiectului este de a uni Autostrada  A4 cu oraşul Năvodari. În Năvodari au fost deja prevăzute şapte sensuri giratorii, fântâni arteziene, piste pentru biciclişti, iluminatul stradal va fi asigurat de 200 de stâlpi cu panouri fotovoltaice. Pentru a asigura traversarea bulevardului Năvodari în zona de agrement din zona străzii Mării, vicinală Canalului Poarta Albă – Midia Năvodari, a fost proiectat un pasaj subteran rutier care va subtraversa bulevardul Năvodari în zona sensului giratoriu nr. 8, respectiv în apropierea intersecţiei străzii Mării cu bulevardul Năvodari. Proiectul include și executarea de lucrări de modernizare şi reabilitare a podului peste Canalul Dunăre – Marea Neagră, pod dintre Năvodari şi Platforma Industrială Năvodari, lucrări care prevăd largirea părții carosabile și mutarea conductelor existente în prezent pe pod sub tablierul podului.
„Acest drum va fi unul dintre cele mai moderne din judeţ și scopul lui va fi inclusiv ca turiştii care vor veni la mare și tranzitează oraşul Năvodari spre staţiunea Mamaia, să vină și să rămână și la Năvodari. Vrem să arătăm că litoralul năvodărean este cu mult mai frumos decât cel din Mamaia” a declarat viceprimarul Florin Chelaru. Proiectul urmează a fi finalizat, dacă nu vor fi probleme, în luna decembrie 2015.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top