Opinii

Dispensar medical, la standarde europene, inaugurat la Garvăn, comuna Jijila

Administrația locală a comunei tulcene Jijila a inaugurat luni, 11 iunie, sediul noului dispensar uman construit în satul Garvăn. Cei aproape 2.000 de locuitori pot beneficia de acum de servicii medicale într-un spațiu dotat la standarde europene.

Primarul comunei, Costică Deacu, a declarat pentru „Dezvăluiri” că investiția era necesară ținând cont că vechiul dispensar era într-un fost sediu CAP. „Doamna doctor a spus la inaugurare că nu a avut niciodată condiții ca acestea. Este o investiție utilă și necesară, de aceea nici nu am stat la discuții și am decis finanțarea de la bugetul local.”
Istoria proiectului „Dispensar uman în satul Garvăn” începe încă din anul 2013, când administrația locală semnează contractul cu o firmă care realizează toată partea de proiectare a investiției.

„Am plecat cu finanțare de la bugetul local deoarece, la momentul respectiv, nu era nicio sursă de finanțare externă. În anul 2015 am încercat să depunem pe PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală) pentru finanțare, dar nu am reușit să obținem banii”, își amintește primarul etapele prin care a trecut până la ridicarea unui dispensar.
În această situație, în anul 2016 a fost luată decizia finanțării proiectului cu bani de la bugetul local. În luna iulie 2016 a fost desemnat constructorul, iar în august au început efectiv lucrările care s-au finalizat în decembrie 2017.

„Tot anul trecut, deși eram în plin proces de construire, am decis depunerea spre finanțare a proiectului, tot prin PNDL. În final am obținut o finanțare de 204.000 lei din valoarea totală de aproximativ 750.000 de lei”, adaugă Costică Deacu.
Dispensarul medical este dotat în totalitate la standarde moderne. Începând de la sterilizator, paturi, frigidere, aparatură medicală, tot ce a fost prins în proiect a fost achiziționat și este la îndemâna unui medic ce profesează și în localitatea Văcăreni.

„Acest dispensar va fi deschis 5 zile pe săptămână, chiar dacă nu în toate este medicul, va fi asistenta care poate face si ea anumite controale de rutină. Încerc să-l folosim la adevărata valoare a dispensarului. Jos sunt cabinetele medicului de familie, cu sală de așteptare, cu băi, cu toate condițiile, iar la etaj este un apartament unde poate locui medicul. Ca perspectivă, vrem să facem acolo și un mic punct farmaceutic”, conchide primarul comunei Jijila, Costică Deacu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top