Fără categorie

Deputatul Șișcu se implică în cazul instructorilor auto și al supraaglomerării de la permise

În ultima vreme, pe agenda publică a mai apărut un subiect destul de delicat care-i privește pe instructorii auto independenți ce ar trebui de la 1 septembrie să funcționeze la fel ca și o școală de șoferi, nu ca persoane fizice autorizate. Nemulțumirile acestor instructori s-au materializat în județul Tulcea într-o petiție adresată autorităților publice județene și centrale pentru stoparea actului normativ care, în opinia lor, nu face altceva decât să le închidă activitatea. Privitor la acest subiect, deputatul tulcean George Șișcu, reprezentant al PNL, declară că ”la nivelul instructorilor, consider că ordinul reclamat este aberant. De asemenea, voi solicita abrogarea prevederii din Ordinul Ministerului Transporturilor nr.733/2013, ordin ce prevede că instructorii autorizați care lucrau ca persoane fizice autorizate nu vor mai putea să își exercite activitatea în această formă. Așa cum medicii pot lucra ca şi PFA, avocații şi alte categorii profesionale, de ce nu şi instructorii auto? “.

De asemenea, deputatul tulcean intervine și în cazul supraaglomerării de la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule. În acest sens, George Șiscu spune că „tulcenii se plâng de faptul că programările se ocupă imediat după miezul nopții, apoi trebuie să aștepte şi două luni. De exemplu acum, în august, sunt acum programați pentru luna octombrie”. 

Soluția, conform deputatului liberal ar fi destul de simplă: ”trebuie mărită schema de personal. Să nu ne spună Ministerul sau Guvernul ca nu se poate, că doar sunt plătiți ca să rezolve problemele oamenilor, aşa cum se fac altă cheltuieli, se blochează posturi, tot aşa simplu se pot debloca posturile, e o simplă decizie politică ce se poate lua simplu şi rapid. O să am o discuţie şi cu prefectul judeţului Tulcea şi sper să deblocăm situaţia ”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top