Ştiri

Deputatul PSD Mircea- Titus Dobre susține în parlament cauza Organizațiilor de Management al Destinației și a Centrelor de Informare și Promovare Turistice

Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr.15/2017 pentru organizarea și desfășurarea activității de turism în România a primit raportul final în Comisia pentru Industrii și Servicii urmând ca săptămâna viitoare să primească votul final în Camera Deputaților.

Deputatul PSD Constanța Mircea- Titus Dobre consideră că sectorul turistic din România a înregistrat o creștere apreciabilă și s-a transformat într-un sector economic strategic cu o mare capacitate de a crește numărul locurilor de muncă și a veniturilor, ceea ce contribuie la îmbunătățirea imaginii țării noastre pe plan internațional.
„În prezent, situația turismului în România s-a schimbat considerabil prin politicile de dezvoltare elaborate la nivel local și regional și implicit apare necesitatea introducerii conceptului de destinație turistică și a implementării proiectelor care aparțin Organizaților de Management al Destinației și a Centrelor de Informare și Promovare Turistică.
Printre principalele atribuții ale unei asemenea organizații de management al destinației se includ promovarea conservării și îmbunătățirii atracțiilor turistice, a serviciilor și infrastructurii precum și impulsionarea pentru dezvoltarea produselor și a unei imagini la nivelul destinației.
Întrucât turismul este un sector legat de multe alte domenii: educație, mediu, cultură, este necesară realizarea unei colaborări eficiente între aceste structuri implicate. Organizațiile de Management al Destinației reprezintă o soluție viabilă în acest sens. Stabilirea unui sistem de management integrat al destinației care va asigura durabilitatea și viziunea de dezvoltare a regiunii sau a țării ca destinație reprezintă un nou început pentru turismul din România” a mai spus deputatul Dobre.
După ce va primi votul final în Camera Deputaților, proiectul de lege va fi trimis președintelui României pentru promulgare.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top