Ştiri

Deputatul PNL Robert Boroianu ia partea agricultorilor constănțeni puși să plătească apa pe care o iau din Canalul Dunăre-Marea Neagră

Deputatul constănțean Robert Boroianu vrea să îndrepte o situație discriminatorie ce s-a creat prin Legea 133/2017, ce modifică și actualizează alte acte normative privind îmbunătățirile funciare.
E vorba de faptul că mai mulți agricultori constănțeni sunt obligați să plătească sume mari de bani pentru apa de irigații pe care iau direct din Canalul Dunăre-Marea Neagră.

Cei care lucrează cele aproximativ 100.000 de hectare în discuție sunt taxați atât de Compania Națională Apele Române, cât și de Administrația Canalelor Navigabile. 

Pentru îndreptarea acestei situații, Robert Boroianu a trimis ministrului Agriculturii Petre Daea o întrebare legată de acest subiect. Deputatul constănțean îi amintește ministrului că a ridicat problema și în ședința comună a comisiilor pentru agricultură din Camera Deputaților și Senat pentru examinarea și avizarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2018 și îl întreabă pe Petre Daea dacă intenționează să emită un act normativ “care să reglementeze clar și fără echivoc situația celor care au fost omiși de la prevederile legii“.
Totodată, deputatul Robert Boroianu a declarat pentru ziarul Dezvăluiri că indiferent de răspunsul pe care îl va primi este decis să inițieze o propunere legislativă pentru repararea acestei nedreptăți.

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top