Politic

Deputatul Bogdan Huțucă: PSD amână relansarea economiei cu 9 luni, într-o singură zi

Deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, finanțist și fost director executiv al Direcției Generale a Finanțelor Publice Constanța, acuză Partidul Social Democrat că promovează idei „de un populism grosolan”, ce vor genera haos în mediul economic.

Împotriva măsurilor de relansare a economiei, propuse de guvernul Orban, PSD vrea să permită persoanelor fizice și juridice amânarea tuturor ratelor la bănci și la creditele IFN pentru o perioadă de până la nouă luni, fără ca dobânzile și comisioanele restante să mai fie plătite ulterior. Și de parcă nu era de ajuns, PSD ar vrea ca de această măsură, de un populism grosolan, să beneficieze oricine, indiferent dacă au înregistrat vreo scădere a veniturilor sau nu.
Deși Guvernul a reglementat mecanismul amânării ratelor, PSD a ținut, cu tot dinadinsul, să se asigure că întrerupem circuitul monetar al economiei prin calcule numai de ei știute și scăpăm laolaltă de datorii, îngropând definitiv economia.
PSD încearcă să inducă ideea anti-economică că toate datoriile sunt rele, în condițiile în care rolul companiilor este să producă locuri de muncă adevărate, rolul statului este să se asigure că acest lucru se întâmplă, iar sistemul bancar, sistem de interes strategic, are drept rol asigurarea finanțelor necesare. Orice investiție se bazează pe finanțare fie ca vrei sa dezvolți o fermă, un restaurant, o companie de IT, fie că vrei să investești într-o casă sau într-o pensie. Pentru că da, pensiile sunt investiții. Noi toți investim pentru o viață liniștită astfel încât la vârsta senioratului să beneficiem de un venit pasiv decent ca rezultat al investiției de-o viață. Prin demersul PSD, care propovăduiește mincinos politici sociale care ascund doar meschine interese electorale, rezultatul va fi exact invers.
Prin acest demers politicianist, extrem de grav, întreprins săptămâna trecută ca răspuns parlamentar la măsurile de relansare economica propuse de Guvern, alături de ALDE, PRO Romania și USR, PSD pune în pericol CAS-ul, unica sursă de finanțare de la buget pentru plata pensiilor.
Falsa impresie că economia ar putea funcționa cu ideile de la PSD ar putea genera HAOS și într-un demers democratic și economic, PNL a sesizat Curtea Constituțională împotriva acestor măsuri de asasinare economică propuse de PSD, pe care le vom plăti scump, atât noi cât și copiii noștri, 
declarat Bogdan Huțucă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top