Politic

Deputat George Șișcu: Pentru libertate şi democraţie trebuie luptat zi de zi, nu sunt daruri care cad din cer

Nou reconfirmat în poziția de deputat al României, George Șișcu vorbește despre aniversarea a 31 de ani de la Revoluție:
În urmă cu 31 de ani, românii au ieşit masiv în stradă, pentru a se opune dictaturii comuniste. A fost strigătul unui popor sătul de abuzuri, minciuni şi lipsuri. Eroii acelor zile au făcut posibilă eliberarea României, iar unii dintre ei şi-au sacrificat viaţa, luptând pentru libertate şi democraţie.
România s-a schimbat mult în aceste trei decenii, deşi unii consideră că progresele au fost prea lente şi că nivelul de trai nu a crescut în mod satisfăcător. Chiar dacă a durat ceva timp, am devenit ţară membră a Uniunii Europene, iar apartenenţa la NATO ne asigură securitatea în regiune.

Însă pentru a clădi ceva trainic în această ţară avem nevoie ca adevărul despre revoluţia din decembrie 1989 să iasă la iveală. Investigaţiile din Dosarul Revoluţiei trebuie finalizate, iar crimele şi abuzurile pedepsite.

Pe 22 decembrie, românii au cerut în stradă ”Jos comunismul!”, dar din păcate acest strigăt s-a auzit mult timp după 1989. De altfel, în istoria multor ţări, s-a văzut că libertatea şi democraţia nu sunt daruri care cad din cer, ci trebuie luptat zi de zi.

Am avut în toţi aceşti ani politicieni care au arătat că nu dau doi bani pe statul de drept şi că nu se pot desprinde de metehnele trecutului. Apărarea idealurilor Revoluţiei înseamnă să întărim statul de drept, să apreciem valorile libertăţii şi democraţiei şi să creştem respectul faţă de cetăţean.

În decembrie 1989, românii şi-au dat viaţa pentru democraţie, pentru o ţară liberă şi pentru un trai mai bun. Suntem datori să onorăm amintirea eroilor care au căzut în acele zile în întreaga ţară.”

George Șișcu
Deputat PNL în Parlamentul României

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top