Politic

Deputat George Şişcu: De pe jilțul Brătienilor, Tăriceanu a ajuns bufonul lui Liviu Dragnea!

Ultima declaraţie a preşedintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care a îndemnat electoratul ca la alegerile europarlamentare de duminică să nu ridice buletinul de vot cu întrebările pentru referendum, a fost punctul de pornire al unui interviu pe care l-am realizat cu deputatul PNL de Tulcea George Şişcu.

Dezvăluiri: De ce credeţi că Tăriceanu îndeamnă la boicotarea referendumului?

George Şişcu: Să nu uităm că grupul acesta al „liberalilor roşii” este format în mare parte din oameni (plecaţi din PNL şi din alte partide) care au sau au avut probleme e cu justiţia, în frunte cu însuși „marele liberal” Tăriceanu. Nu trebuie să ne mire deci demersurile făcute de acesta pentru boicotarea referendumului, căci o validare a acestuia ar demonstra clar că poporul nu este de acord cu modul acesta de guvernare.

Dezvăluiri: ALDE se recomandă ca adevăraţi liberali. Pe de altă parte sunt aliaţi cu socialiştii. Pe cine reprezintă cu adevărat acest partid?

George Şişcu: Îmi amintesc cu cât patos înfiera Tăriceanu formarea USL, vorbea de întinarea valorilor liberale prin asocierea cu cei mai mari duşmani ai săi – comuniștii. Surpriză însă, la ruperea alianţei USL, „marele liberal” Tăriceanu urca umil scările din Piața Victoriei pentru a pupa ghiulul lui Ponta. A strâns lângă el o gașcă de frustraţi şi au început împreună să facă orice pentru a se evidenţia şi pentru a-i face pe plac jupânului. La un moment dat ajunseseră ca în bancul cu elefantul şi şoricelul care se scăldau în apa mării şi şoricelul spune „Vezi, elefantule, ce valuri facem?!”. Nu mai e mult şi aceşti pseudo liberali vor primi ceea ce merită şi din partea electoratului şi din partea aliaților PSD-işti. Un om politic care crede cu adevărat în doctrina și în idealurile partidului din care face parte, nu părăsește echipa în momente grele, nu urmărește numai interesul propriu, nu umblă după favoruri și sinecuri. A zis bine cine a zis „politica românească nu duce lipsă de oameni inteligenți, duce lipsă de oameni cu caracter”.

Dezvăluiri: Cum se poate explica discursul consecvent anti-justiţie din ultimii ani şi, mai nou, anti-european al lui Călin Popescu Tăriceanu?

George Şişcu: Vă aduceți aminte de bileţelul roz trimis de Tăriceanu lui Traian Băsescu? Îl întreb pe marele om politic Tăriceanu: A fost corect ce i-a cerut președintelui atunci?


Nu cumva politicul încerca să influenţeze justiția? Sau când o face „marele Tăriceanu” nu se pune?!
Discursurile anti justiţie şi antieuropean nu aveau cum să lipsească din retorica „marelui Tăriceanu”, din moment ce sunt primele puncte pe agenda PSD. Tăriceanu şi ALDE trebuie să facă frumos, să se agite, să urle, să se tăvălească, pentru a-l impresiona pe Liviu.
Nu trebuie să neglijăm însă nici presiunea venită din interiorul propriei grupări a lui Tăriceanu cu privire la legile justiției. Din momentul în care te opui acestor inițiative legislative, devii duşmanul lui Tăriceanu, aşa s-a întâmplat și cu poporul român şi cu Europa. Atât de obedient a fost Tăriceanu lui Liviu Dragnea și PSD-ului, încât familia ALDE europeană s-a dezis de el și de gașca lui.

Dezvăluiri: Ce viitor credeţi că are ALDE în politica românească după ce PSD nu va mai fi la guvernare?

George Şişcu: Poporul român nu-i mai vrea, familia lor europeană nu-i mai vrea (Guy Verhofstad vine la mitingul USR+PLUS), PSD nu-i mai vrea, s-a săturat de ei, şi tot aşa… Ce viitor cred că pot avea Tăriceanu şi găşculiţa lui?
Probabil vor ajunge ceva asemănător UNPR, ceva mic – mic, care va trăi din amintiri. ALDE poate doar să-și închipuie viitorul politicii românești, pentru că nu va mai face parte din el. Privitor la ipoteza că „liberalii roșii” se vor afilia (cu 2-3 parlamentari) în Parlamentul European, noii grupări a lui Macron, stau şi mă întreb: Ce să facă Macron cu un MICRON?

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top