Politic

Deputat Bogdan Huțucă: Agricultorii afectați de secetă vor putea să-și amâne ratele bancare

Deputatul constănțean Bogdan Huţucă a vorbit despre deciziile Comisiei pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților cu impact major pozitiv pentru mai multe ramuri ale economiei. Concret, liberalul a discutat despre amânarea ratelor bancare ale agricultorilor până la 31 octombrie 2021, dar și despre extinderea bonificației pentru plata impozitului pe profit și a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor și pentru trimestrele II și III ale acestui an.

Seceta pedologică a avut un impact important asupra producătorilor agricoli, restrângerea activităților acestora conducând la blocaje economice și financiare pe orizontală. Vor fi afectați și furnizorii de inputuri în agricultură, proprietarii de teren agricol, furnizorii de echipamente și utilaje, proprietarii spațiilor de depozitare.
Datorită caracterului sezonier al activităților agricole, termenele de plata a ratelor succedau valorificării economice a recoltelor, care anul acesta au fost compromise din cauza uneia dintre cele mai grave secete înregistrate în ultimele decenii. În acest sens agricultorii nu vor mai obține venituri și vor intra în incapacitate de plată.
Astfel, Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților a aprobat, miercuri, pentru agricultorii afectați de secetă, amânarea ratelor bancare până la 31 octombrie 2021.
Oportunitatea acestei prevederi vine din faptul că actuala ordonanță privind amânarea la plată a ratelor bancare, până la finele anului pentru debitorii afectați de COVID 19, nu avantaja și agricultorii afectați de secetă.
Potrivit amendamentului adus ordonanței de urgență, obligația de plată a ratelor scadente aferente împrumuturilor, reprezentând rate de capital, dobânzi și comisioane, acordate debitorilor afectați de toate tipurile de secetă, se suspendă la cererea debitorului cu până la 18 luni, dar nu mai mult de data de 31.10.2021.

Totodata, Comisia buget, finanțe, bănci a Camerei Deputaților a votat, miercuri, extinderea bonificației pentru plata impozitului pe profit și a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor și pentru trimestrele II și III ale acestui an. Bonificația a fost stabilită la 10% din valoarea impozitului, a declarat Bogdan Huțucă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top