Politic

Declarație politică – George Șișcu: România are modele de succes și mult viitor! Depinde de noi să le vedem și să le urmăm

„Ne plângem permanent că suntem într-o criză a valorilor, că ne lipsesc modelele de succes. Numai că am ajuns atât de negativiști, încât pare că nu mai avem capacitatea de a le vedea nici măcar atunci când sunt lângă noi sau în raza privirii noastre. Dacă România a ajuns într-o fundătură atât de mare, cum ne explicăm faptul că economia noastră crește în fiecare an, că afacerile românești creează locuri de muncă în permanență, că firme naționale se ridică, cu ajutorul fondurilor europene, și fac performanță, iar unele se pregătesc să depășească în activitatea lor teritoriul național?
Există în România nu doar infinit talent, dar și mult poftă de muncă. Faptul că ne caracterizează hărnicia, și asta dintotdeauna, ne-a ajutat și în cele mai rele circumstanțe să ne ridicăm. Fără curaj și fără perspicacitatea înaintașilor noștri nu am fi avut astăzi o țară. Nu am fi avut limba română, teritoriul național suveran, nu am fi putut să ne bucurăm de libertatea. Fără eroii noștri căzuți pe câmpurile de luptă nu ne-am fi câștigat independența și nu am fi repurtat victorii în războaie. Nu pentru că am fi pornit noi la luptă să-i cotropim pe alții, ci pentru că, atunci când a trebuit să ne apărăm, am făcut-o cu dârzenie.

Nu încerc în nici un fel să șterg cu buretele toate nerealizările noastre din ultimii 32 de ani. Toate ezitările. Toate neajunsurile. Dar recunoașterea și repararea acestora nu trebuie să ne împiedice să vedem șu lucrurile bune care se întâmplă în comunitățile noastre.

Săptămâna trecută, la Tulcea, alături de Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, am vizitat o companie de familie cu tradiție pescărească, care realizează produse certificate pe scheme de calitate europene și care în ultima perioadă și-a crescut capacitatea de producție cu 50%. Din 2008, folosește cu succes fondurile europene ca resursă pentru investiții și astăzi a ajuns un model în România în industria alimentară. Familia extinsă a acestei societăți numără 150 de angajați. Exemple ca acesta sunt multe în România. Întreprinzători cu viziune care fructifică oportunitățile și nu se lasă descurajați. Construiesc pentru ei și dau înapoi comunității bunăstare prin oamenii pe care îi angajează și prin taxele pe care le plătesc.

Adeseori, ceea ce îi caracterizează pe eroii vremurilor noastre este discreția. Modele avem din plin, în toate domeniile, dar nu-și mai fac loc așa de ușor în larma generală. Miliardarii care petrec la castelul Bran sunt bineveniți, pentru că turismul românesc poate profita de pe urma reclamei pe care ei o fac. Totuși, mai importanți mi se par antreprenorii noștri, care nu or fi ei încă miliardarii Vestului, dar pentru noi, aici, în România, sunt mai importanți și mai valoroși prin puterea exemplului lor și prin ceea ce creează ei aici.

Am încredere că numărul afacerilor românești care vor trece granițele și vor deveni repere în lume va fi unul semnificativ în următoarea decadă. Deja nu mai vorbim despre un potențial, ci despre certitudini. Acești oameni nu cer nimic de la stat sau de la politicieni altceva decât un cadru fiscal previzibil și armonie socială. De restul știu ei foarte bine să se ocupe!”

George Șișcu
Deputat PNL de Tulcea în Parlamentul României

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top