Fără categorie

Declaraţie politică – Alexandru Mocanu (senator PDL Teleorman)

Pentru cei care urmăresc subiectul, bătălia dintre Sorin Ovidiu Vîntu(SOV) şi Sebastian Ghiţă(SG) pentru controlul Realităţii TV a continuat miercuri 5 octombrie când administratorul judiciar al Realitatea Media, societatea Rovigo SPRL, a denunţat contractul de management semnat cu Asesoft Internaţional SA, firma lui SG. Motivarea deciziei este ‘maximizarea patrimoniului debitoarei’, pentru care legea insolven?ei spune că ‘în vederea creşterii la maximum a valorii averii debitorului, administratorul judiciar poate să menţină sau să denunţe orice contract’.

Adică, exact ceea ce a urmărit Elan Schwartzenberg (ES) când în septembrie a.c. a cerut intrarea în insolvenţă a Realităţii Media, cumpărată de la SOV. Cum el nu-l putea îndepărta pe SG din Realitatea, a ales s-o facă prin intermediul administratorului judiciar. Teoretic, pare că SG a fost scos din joc. Practic, el mai poate face câteva mişcări chiar dacă, oficial, a anunţat doar una: înscrierea la masa credală, poziţie din care, deţ…

Pentru cei care urmăresc subiectul, bătălia dintre Sorin Ovidiu Vîntu(SOV) şi Sebastian Ghiţă(SG) pentru controlul Realităţii TV a continuat miercuri 5 octombrie când administratorul judiciar al Realitatea Media, societatea Rovigo SPRL, a denunţat contractul de management semnat cu Asesoft Internaţional SA, firma lui SG. Motivarea deciziei este ‘maximizarea patrimoniului debitoarei’, pentru care legea insolven?ei spune că ‘în vederea creşterii la maximum a valorii averii debitorului, administratorul judiciar poate să menţină sau să denunţe orice contract’.

Adică, exact ceea ce a urmărit Elan Schwartzenberg (ES) când în septembrie a.c. a cerut intrarea în insolvenţă a Realităţii Media, cumpărată de la SOV. Cum el nu-l putea îndepărta pe SG din Realitatea, a ales s-o facă prin intermediul administratorului judiciar. Teoretic, pare că SG a fost scos din joc. Practic, el mai poate face câteva mişcări chiar dacă, oficial, a anunţat doar una: înscrierea la masa credală, poziţie din care, deţinând peste 51% din creanţe, va putea cere falimentul Realitatea Media, adică închiderea uneia dintre haznalele de dezinformare din mass-media românească.

Dar beligeranţii mai au de dat nişte bătălii. Ceea ce a început atunci când SOV a făcut un ‘desant’ cu căruciorul şi bodyguarzii în studiourile Realitatea TV pentru a-i băga minţile în cap lui SG, a continuat prin lovituri succesive şi reciproce. Ceea ce părea a fi o glumă s-a dovedit a fi un conflict serios, mai ales după episodul interceptărilor cu crimele lui SOV din dealurile Moldovei şi încarcerarea golănaşului într-o celulă din Rahova.

Conform declaraţiilor lui Gheorghe Piperea, avocatul Realitatea Media şi apropiat al lui SOV, mişcarea lichidatorului judiciar are ‘efect imediat’, iar ‘singurul drept pe care îl are SG este de a cere o despăgubire care de fapt nu e decât o declaraţie de creanţă la masa credală. Dacă i se acordă de către instanţă, va fi înregistrat şi aşteaptă la coadă cu toţi ceilaiţi creditori’. Reacţia lui SG a fost pe măsură, el afirmând că ‘singurul drum pe care îl văd pentru compania lor este falimentul. Asesoft Internaţional ar deveni cel mai mare creditor cu peste 51% din creanţe, şi va cere falimentul’. În plus, SG a spus că jocul va continua deoarece a pregătit o alternativă la ventilatorul lui SOV. ‘Oricum Asesoft are o licenţă TV şi poate emite cu sau fără opoziţia domnilor SOV şi ES’. El a înfiinţat o altă firmă, RTV Satelitte Net, pe care ar fi transferat majoritatea angajaţilor de la Realitatea TV, ajungând în situaţia hilară ca angajaţii de la Realitatea TV să figureze pe două ştate de plată.

Conform unor pagini de media apropiate lui SOV, ‘onorabilul’ SG intenţionează să lanseze un nou post tv prin intermediul unei ‘firme de casă’ a lui Victor Ponta, Ridzone Computers din Târgu Jiu, liderul PSD fiind un bun amic al lui SG. Penultima mişcare a fost făcută, vinerea trecută, de însuşi puşcăriabilul SOV care, prezent într-o sală de judecată, a dat jurnaliştilor nişte dosare compromiţătoare la adresa lui SG, care conţineau note ale ANAF adresate unor instituţii ale statului (Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor şi DNA), plus nişte înregistrări confuze din care ar rezulta că SG ar fi atentat la viaţa lui SOV. A urmat apoi 5 octombrie, mutarea făcută de lichidatorul judiciar Rovigo, o firmă aleasă parcă special pentru a i se aplica lovitura decisivă lui SG.

Pare ciudat că acestă luptă se dă între SOV – susţinătorul necondiţionat al lui Geoană la prezidenţialele din 2009 şi care, ulterior, forţat de împrejurări, l-a adoptat în silă pe V.Ponta – şi SG, un vechi şi statornic prieten al lui Ponta! Nu trebuie să fi mare analist ca să observi că SOV nu dă doi bani pe ‘cârlanul’ Ponta. Oricum, staţi pe aproape, bătălia se înteţeşte. N-am să spun ‘întărâtă-i drace’ pentru că nu mă interesează câtuşi de puţin soarta hoitului Realităţii TV ! Spun doar că s-a ajuns prea departe pentru ca finalul să fie …’pupat piaţa independenţei’! Sau, cine ştie?

Alexandru MOCANU – Senator PDL de Teleorman

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top