Fără categorie

Curs acreditat Expert Accesare Fonduri Structurale si de Coeziune Europene 26 noiembrie-10 decembrie 2011, Camera de Comert Bucuresti

Bucuresti, 7 noiembrie 2011

Euro Best Team organizeaza cursul acreditat CNFPA Expert Accesare Fonduri Structurale si de Coeziune Europene. Programul se adreseaza reprezentantilor institutiilor publice locale si centrale, IMM-urilor, atat coordonatorilor, cat si asistentilor de proiecte, precum si tuturor celor ce doresc sa dezvolte proiecte prin accesarea de Fonduri Structurale. OFERTA: Pentru inscrieri pana la data de 7 noiembrie 2011 beneficiati de taxa de participare redusa, respectiv 800 lei. Dupa aceasta data taxa este de 1200 de lei. Mai multe detalii gasiti pe www.eurobestteam.ro

Perioada de desfasurare 26-27 noiembrie si 3-4 decembrie si examen pe 10 decembrie 2011

PRETUL CURSULUI: Pentru inscrieri pana la data de 7 noiembrie 2011, taxa de participare la acest curs este 800 de lei si include toate costurile privind suportul de curs, testele de verificare, taxe de examen Si certificare CNFPA. Dupa aceasta data, taxa de inscriere la acest curs este…

Bucuresti, 7 noiembrie 2011

Euro Best Team organizeaza cursul acreditat CNFPA Expert Accesare Fonduri Structurale si de Coeziune Europene. Programul se adreseaza reprezentantilor institutiilor publice locale si centrale, IMM-urilor, atat coordonatorilor, cat si asistentilor de proiecte, precum si tuturor celor ce doresc sa dezvolte proiecte prin accesarea de Fonduri Structurale. OFERTA: Pentru inscrieri pana la data de 7 noiembrie 2011 beneficiati de taxa de participare redusa, respectiv 800 lei. Dupa aceasta data taxa este de 1200 de lei. Mai multe detalii gasiti pe www.eurobestteam.ro

Perioada de desfasurare 26-27 noiembrie si 3-4 decembrie si examen pe 10 decembrie 2011

PRETUL CURSULUI: Pentru inscrieri pana la data de 7 noiembrie 2011, taxa de participare la acest curs este 800 de lei si include toate costurile privind suportul de curs, testele de verificare, taxe de examen Si certificare CNFPA. Dupa aceasta data, taxa de inscriere la acest curs este 1200 de lei.
LOCURI GRATUITE: Pentru grupuri mai mari de cinci persoane, Euro Best Team ofera cadou taxa de participare pentru a sasea persoana.

FORMULARUL DE INSCRIERE- il puteti completa pe www.eurobestteam.ro

IMPORTANT: Diplomele eliberate in urma absolvirii acestui curs va certifica toate competentele profesionale necesare scrierii de proiecte in domeniul fondurilor structurale. Mai mult, autoritatile contractante solicita in cadrul licitatiilor certificarea CNFPA pentru pozitiile de expert in cadrul proiectelor finantate din fonduri structurale.
Durata cursului este de 4 zile, 6 ore pe zi, de dimineata de la orele 9.00 pana dupa amiaza la orele 17.00.
Imediat dupa primirea formularului de inscriere veti primi o factura proforma ce va trebui achitata in maxim 3 zile lucratoare, pentru confirmarea inscrierii. Plata se va face in contul Bancii Transilvania, afisat mai jos, pe aceasta pagina sau la sediul nostru.

DESPRE CURS
Programul este certificat de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Inovarii, Tineretului si Sportului si este autorizat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor – CNFPA si este recunoscut att la nivel national ct Si n statele membre ale Uniunii Europene.

Programul de formare profesionala se finalizeaza cu un examen de absolvire organizat n conformitate cu Ordinul nr. 501/5.253/2003 al Ministrului Muncii, Solidaritatii Sociale Si Familiei Si al Ministrului Educatiei, Cercetarii Si Tineretului, pentru aprobarea Metodologiei certificarii formarii profesionale a adultilor.
Certificatele eliberate la absolvirea cursurilor au regimul actelor de studii Si sunt recunoscute la nivel national de catre Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si de Ministerul Educatiei, Cercetarii Si Tineretului, conform Ordonantei Guvernului Romniei nr.129 din 2000.
Pentru recunosterea internationala a certificatelor CNFPA eliberate dupa finalizarea cursului este necesara apostilarea (tari semnatare ale Conventiei de la Haga) sau supralegalizarea (tari nesemnatare ale Conventiei de la Haga).
Cursul are un caracter practic si vine in intampinarea tuturor persoanelor care doresc sa faca parte din echipe de scriere si implementare a proiectelor finantate din fonduri structurale. De asemenea, cursul prezinta intr-o forma structurata si usor de asimilat structura institutionala, cadrul programatic si etapele realizarii unui astfel de proiect. Mai nou, in cerintele de eligibilitate a expertilor solicitati prin procedurile de licitatie publica ale proiectelor, implementarea se realizeaza cu personal specializat, certificat CNFPA, ca expert accesare fonduri europene si de coeziune europene cod COR 241948.
Un accent deosebit in acest curs va fi pus pe evaluarea Ghidului Solicitantului si a criteriilor de eligibilitate, precum si corelarea acestora cu nevoile de dezvoltare identificate de beneficiar.
Trainerii sunt consultanti cu experienta in scrierea si implementarea de proiecte, precum si evaluatori ai proiectelor finantate prin POSDRU, POS CCE si POR.
Participantii lucreaza pe echipe pe tot parcursul programului de instruire si elaboreaza proiecte ce au aplicabilitate n plan real.

Obiectivele cursului:
-Cunoasterea cadrului programatic si institutional de accesare al fondurilor europene in Romania;
-Cunoasterea normelor legislative nationale si europene in domeniul accesarii fondurilor europene;
-Evaluarea Ghidului Solicitantului si a criteriilor de eligibilitate;
-Scrierea cererii de finantare;
-Cunoasterea etapelor realizarii unui proiect;
-Cunoasterea regulilor de monitorizare si control;
-Realizarea analizei Cost-Beneficiu conform cerintelor europene
-Cunoasterea politicilor de achizitii publice necesare derularii proiectelor;
-Insusirea deprinderilor privind incheierea contractului de finantare

Programul se adreseaza reprezentantilor institutiilor publice locale si centrale, IMM-urilor, atat coordonatorilor, cat si asistentilor de proiecte, precum si tuturor celor ce doresc sa dezvolte proiecte prin accesarea de Fonduri Structurale.

AGENDA CURSULUI:
Cursul are 48 de ore, dintre care 24 teorie si 24 practica. Pregatirea teoretica are loc la sala de curs, pe parcursul a 4 zile, iar pregatirea practica reprezinta studiu individual, exercitii practice pe marginea proiectului ales de participant, in cordonarea lectorului.

Ziua I
09:00 – 10:30 Obiective si cadru organizatoric
Programe de finantare in Romania
10:30 – 10:45 Pauza de cafea
10:45 – 12:15 Fondurile structurale obiective europene
12:15 – 13:45 Pauza de prnz
13:45 – 15:15 Prezentare programe, axe si domenii
15:15 – 15:30 Pauza de cafea
15:30 17:00 Cadru institutional in derularea proceselor de accesare a fondurilor structurale

Ziua II
09:00 – 10:30 Tipuri de finantari pentru intitutii publice si pentru organisme private
10:30 – 10:45 Pauza de cafea
10:45 – 12:15 Legislatie in domeniul gestionarii fondurilor structurale
Legislatie nationala
Legislatie europeana
12:15 – 13:45 Pauza de prnz
13:45 – 15:15 Ghidul Solicitantului instrument de baza in elaborarea unui proiect
15:15 – 15:30 Pauza de cafea
15:30 17:00 Cererea de finantare
Identificarea criteriilor de eligibilitate

Ziua III
09:00 – 10:30 Identificarea ideii de proiect
Stabilirea obiectivelor proiectului
Stabilirea activitatilor in cadrul proiectului
10:30 – 10:45 Pauza de cafea
10:45 – 12:15 Intocmirea bugetului
12:15 – 13:45 Pauza de prnz
13:45 – 15:15 Stabilirea elementelor privind monitorizarea si evaluarea
15:15 – 15:30 Pauza de cafea
15:30 17:00 Sustenabilitate proiectului

Ziua IV
09:00 – 10:30 Analiza cost beneficiu conform normelor europene privind elaborarea proiectelor finantate din fonduri structurale
10:30 – 10:45 Pauza de cafea
10:45 – 12:15 Proceduri de achizitie publica finantate din fonduri structurale
12:15 – 13:45 Pauza de prnz
13:45 – 15:15 Contract de finantare
Termene contractuale
Obligatii, clauze
15:15 – 15:30 Pauza de cafea
15:30 17:00 Implementare, monitorizare si control
Concluzii

Ziua V: Examen
Examenul final va consta in sustinerea unei probei practice, respectiv prezentarea unui proiect realizat pe parcursul programului de instruire si o proba scrisa ce va consta in evaluarea cunostintelor acumulate, sub forma unui test grila.

Lectorii cursului:
Elena Pavel

Elena este consultant in domeniul fondurilor structurale si a elaborat proiecte atat pentru administratia locala, cat si pentru mediul privat. Absolventa a doua facultati, una in domeniul economic si politicilor europene si una in domeniul juridic, Elena este cadru universitar la Universitatea Romano-Americana unde preda cursuri din domeniul Economiei Uniunii Europene, Politicii de coeziune economica si sociala a Uniunii Europene si Administratiei Publice Europeane. De asemenea, este doctorand in domeniul relatiilor internationale cu o teza de doctorat in domeniul fondurilor structurale. A participat la numersoase cursuri de perfectionare, atat in tara cat si in strainatate, si a sustinut prelegeri la conferinte nationale si internationale. Elena este trainer autorizat in Management de proiect, iar in cadrul Euro Best Team sustine cursul Manager de proiect in fonduri structurale.

Liliana Glejaru
Liliana este trainer autorizat CNFPA in Management de Proiect, avand o experienta in formare de peste 10 ani. In paralel, ea desfasoara activitati de consultanta in domeniul fondurilor structurale si de coeziune, fiind implicata in activitati de scriere a proiectelor, precum si in implementarea lor. Liliana este absolventa de Certificat Profesional Management de Proiect la Open University Business School si a colaborat cu organizatii specializate in training si consultanta. Liliana a lucrat si lucreaza in proiectarea instalatiilor industriale din cadrul industriei chimice, conducand importante proiecte pentru realizarea unor platforme industriale si instalatii din industria chimica. In ultimii ani, Liliana a sustinut peste 60 sesiuni de instruire atat pentru mediul privat, cat si pentru mediul public, in special, in domeniul managementului de proiect si accesarii fondurilor structurale. In cadrul Euro Best Team, Liliana sustine cursul Manager de proiect in fonduri structurale.

Conditii de inscriere
Pentru inscriere va rugam sa completati formularul de inscriere de pe site. Ulterior veti fi contactat de organizator pentru alte detalii privind desfasurarea cursului. In prima zi de curs va rugam sa aduceti formularul in original semnat si stampilat, precum si o copie a cartii de identitate si o copie dupa ultima diploma de studii.

SC Euro Best Team SRL
RO95BTRL04101202E64311XX
Banca Transilvania, Agentia Centrul Civic, BucureSti.
Persoana de contact: Madalina Nedelcu- 0726.615.538
www.eurobestteam.ro

[email protected]
http://www.eurobestteam.ro

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top