Politic

Cristian Radu, printre favoriții PNL pentru Primăria Constanța

Surse din PNL Constanța ne-au declarat că mai multe persoane din partid i-ar fi cerut primarului Municipiului Mangalia, Cristian Radu, să candideze la Primăria Constanța. Informația vine pe fondul faptului că PNL Constanța încă nu și-a desemnat candidatul la primăria orașului reședință de județ, deși până la alegeri au rămas mai puțin de 6 luni.

În ultima vreme, au fost vehiculate mai multe nume din rândul liberalilor care ar putea candida pentru această funcție, precum: Septimiu Bourceanu, George Niculescu, Costel Stancă, Cosmin Sava, George Niculescu, Ovidiu Cupșa. Dintre toți, Cristian Radu pare a avea cele mai mari șanse, pentru că are cea mai mare experiență electorală și administrativă.

Radu este alesul local PNL cu cele mai multe voturi în spate, fiind primarul celei mai mari localități din județ condusă de un primar liberal. A câștigat două runde la Mangalia, iar a doua rundă cu peste 40 la sută. La alegerile locale din 2016 a câștigat 9 consilieri locali pentru PNL, jumătate din numărul total de consilieri, cel mai mare scor realizat vreodată de un partid politic în Mangalia.

Cristian Radu are referințe bune și în plan administrativ. A adus în Mangalia bani europeni, fiind premiat de către Asociația Municipiilor din România, pentru cele mai multe proiecte pe fonduri europene din sud estul României.

https://www.dezvaluiri.ro/primaria-mangalia-lider-regional-in-atragerea-de-fonduri-europene-a-primit-premiul-pentru-excelenta-in-regenerarea-urbana-a-spatiilor-publice/

Primarul Cristian Radu a avut curajul și determinarea, ca în an pre electoral să demoleze garajele construite ilegal în Mangalia și a construit în locul lor parcări de reședință.

Alte bile albe sunt: demolarea barăcilor insalubre de la marginea orașului, pe care cei mai mulți locuitori le considerau un focar de infecție dar și de infracțiuni, eliminarea influenței clanurilor mafiote, precum și faptul că a scăpat orașul de câinii comunitari.

Probabil că și fosta funcție de șef al Gărzii Financiare Constanța îl poate recomanda, pentru cunoștințele în domeniul fiscal-economic și pentru relațiile instituționale pe care și le-a creat în mediul de afaceri din Constanța.

În interiorul PNL, subiectul candidatului la Primăria Constanța nu este nici pe departe închis, căci încă se discută care e cea mai bună variantă: candidat unic sau un candidat comun al partidelor de dreapta (PNL, USR, PMP și, poate, ALDE). Unii liberali, precum Ovidiu Cupșa, susțin că PNL ar trebui să aibă candidat propriu, pentru că oricum va câștiga, iar alții că ar fi mai sigur ca dreapta să aibă candidat unic.

Pe de altă parte, locuitorii din Mangalia sunt de părere că primarul lor are atât de multe proiecte în derulare încât ar trebui să fie lăsat să le ducă la bun sfârșit și abia apoi să fie propus în altă parte.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top