Actualitate

Construcția Centrului Comunitar din Comuna Baia prinde contur. Primar: „Este o lucrare de anvergură”

Aproximativ un milion de euro a reușit Primăria comunei Baia, județul Tulcea, să atragă finanțări norvegiene (granturile norvegiene, în cadrul Programului de Dezvoltare Locală) pentru implementarea unui amplu proiect intitulat „Măsuri integrate de dezvoltare locală”. Unul dintre obiectivele investiției constă în construirea unui Centru Comunitar multifuncțional, lucrări care acum se află în plină desfășurare.

„Centrul Comunitar multifuncțional, o construcție de mare anvergură, prinde contur și ne mai despart doar câteva luni de finalizarea acestuia. Este punctul central al unui proiect imens ce are ca scop accesul la servicii sociale, de sănătate și educaționale pentru populația comunei Baia”, spune primarul Mugurel Marșavela.

Așa cum menționam, sunt în lină desfășurare lucrările la suprastructura construcției Centrului Comunitar Multifuncțional, obiectiv realizat în cadrul proiectului „Măsuri integrate de dezvoltare locală”, Cod proiect PN4059, cu scopul de a furniza servicii de sprijin locuitorilor comunei Baia prin creșterea accesului la serviciile sociale, educaționale, de ocupare și de sănătate publică.

Obiectivul proiectului este creșterea accesului persoanelor aparținând grupurilor defavorizate la servicii sociale precum asistență socială, educație, sănătate, ocupare, locuire în vederea combaterii și prevenirii sărăciei și a riscului de excluziune socială.

Perioada de desfășurare a proiectului este 1 septembrie 2021 – 31 august 2023.

În cadrul acestuia s-a circumscris și acțiunea derulată zilele trecute în care locuitori ai comunei Baia, angajatori din zonă, reprezentanții Primăriei Baia și echipa de experți ai proiectului au participat la o conferință intermediară pe diferite teme: activitățile desfășurate până în prezent, activitățile care urmează să se desfășoare și stadiul îndeplinirii indicatorilor proiectului „Măsuri integrate de dezvoltare locală”.

Una dintre acțiunile proiectului s-a derulat în luna martie. Este vorba despre activitatea 7 ”Servicii de îngrijire socio-medicale adresate persoanelor vârstnice”, în cadrul căreia 80 de persoane vârstnice din Comuna Baia beneficiază de următoarele servicii socio-medicale:

  • Analize medicale de bază,
  • Servicii medicale de bază (ecografie, electrocardiogramă, măsurare glicemie, măsurare tensiune, etc.,
  • Monitorizarea stării de sănătate,
  • Sprijin în vederea înscrierii la medicul de familie, etc.

De asemenea, un asistent social va realiza câte un screening/test de prevenție pentru fiecare din cele 80 de persoane din grupul țintă pentru a se cunoaște situația atât din punct de vedere social cât și medical de-a lungul vieții.

Pe baza datelor adunate, se vor realiza planuri de acțiune personalizate pentru fiecare persoană vârstnică vizată în cadrul acestei activități.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top