Administrație Locală

Constanța, pe locul 2 între județele țării la atragerea de fonduri europene, în exercițiul financiar 2014-2020

Mitul care spune că administrațiile locale din vestul României sunt cele mai eficiente în accesarea fondurilor europene a fost pus în discuție de declarațiile Ministrului Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, care a prezentat recent un top al sumelor atrase, pe regiuni ale țării.

Conform acestui clasament, pe primele locuri se află județele Ilfov și Constanța, între ele situându-se capitala București, urmate de Cluj şi Bihor, arată datele furnizate de Ministerul Fondurilor Europene.

„Putem vedea în fiecare judeţ numărul de contracte de finanţare semnate şi valoarea acestor contracte. Vorbim de proiecte care sunt atât ale autorităţilor publice, cât şi ale companiilor, ale ONG-urilor, şcolilor, universităţilor. Aceste sume pe care am încercat să le punem pe fiecare judeţ sunt rezultatul muncii comunităţilor“, a declarat ieri noul ministru al fondurilor europene, Roxana Mînzatu, în cadrul primei sale conferinţe de presă de la preluarea mandatului.

În judeţul Constanţa au fost semnate 208 contracte finanţate cu fonduri europene, în valoare totală de 5,9 miliarde lei, iar Clujul a atras fonduri europene în valoare de 4,53 miliarde lei, prin intermediul a 370 de contracte.

Îi felicit pe toți cei care au investit timp și efort pentru a obține astfel de finanțări, fondurile europene fiind un instrument extraordinar atât pentru mediul privat cât și pentru segmentul public. Echipa Consiliului Județean Constanța a demonstrat că poate face performanță, iar activitatea noastră va rămâne focusată pe atragerea de finanțări nerambursabile, atât de necesare pentru o dezvoltare durabilă”, a transmis președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top