Actualitate

Consiliul Local Cobadin a adoptat Regulamentul de funcționare a târgului săptămânal

Consilierii locali ai comunei Cobadin, județul Constanța, au adoptat Regulamentul pentru funcționarea Târgului săptămânal în Oborul comunei. Totodată, ei au stabilit taxa de 2 lei/mp pentru ocuparea spațiilor din interiorul și exteriorul Oborului.

Astfel, conform documentului, utilizatorii oborului sunt: orice persoană juridică, care desfășoară activități de comerț cu amănuntul sau en gros, autorizați în acest sens; producători agricoli individuali, care îşi comercializează propriile produse agricole şi agroalimentare; persoane fizice şi asociații familiale; persoane fizice autorizate, care îşi vând ocazional bunurile proprii; agenţi economici care desfăşoară activităţi de alimentație publică cu produse alimentare şi nealimentare.

În târgul de la Cobadin se pot comercializa cereale, semințe, produse artizanale și meșteșugărești, produse industriale, bunuri proprii comercializate ocazional de persoane fizice, materiale de construcții (cherestea), alimentație publică, mijloace de transport auto, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, produse lactate, produse de origine animală.

„În perioada cât Oborul este închis din diverse motive: pandemie/stare de alertă/forță majoră, nu sunt percepute taxe, iar în cazul care acestea au fost achitate în avans, în baza unei cereri formulate, vor fi restituite”, se arată în Regulament.

Veniturile din obor trebuie să asigure amortizarea cheltuielilor, precum şi realizarea fondului de dezvoltare. Veniturile ce se realizează în Obor provin din taxe pentru locurile de vânzare (module, tarabe şi spaţii comerciale), prestări de servicii pentru toate categoriile de utilizatori prin taxe şi tarife.

Comercianții au, printre altele, următoarele obligații: să afișeze prețul, soiul și proveniența produselor oferite la vânzare conform prevederilor legale; să respecte întocmai legislația în vigoare referitoare la desfacerea produselor; să etaleze la loc vizibil instrumentele de măsură specifice – să nu folosească decât instrumente de măsura verificate metrologic; să inscripționeze denumirea firmei, persoanei fizice autorizate la loc vizibil, ușor de citit, care să nu poată fi ștearsă; să mențină în permanență curățenia la locul de vânzare și în jurul acestuia; să nu expună mărfurile în afara locului de vânzare alocat și altele.

Regulamentul conține și sancțiuni ce se aplică persoanelor care nu respectă aceste prevederi. Astfel, se pedepsește cu amendă între 200-500 de lei nerespectarea sectorizării târgului, refuzul de a achita taxa pentru ocuparea locului de vânzare din Obor, nerespectarea curățeniei la locul de vânzare și în jurul acestuia, oferirea spre vânzare a produselor a căror comercializare este interzisă în târg și altele.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top