Actualitate

Conferință ministerială la Tulcea: „Strategia Dunării – instrument de dezvoltare economică“

Miercuri, 12 iunie 2019, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani a participat la deschiderea conferinței „Strategia Dunării – instrument de dezvoltare economică“, organizată de Ministerul Turismului la Tulcea. La eveniment au fost prezenți Cristina Ionela Tărteață, secretar de stat în Ministerul Turismului, Melania Gabriela Ciot, secretar de stat pentru afaceri europene în Ministerul Afacerilor Externe, Manuel Butler, director executiv al Organizației Mondiale a Turismului și reprezentanți ai ministerelor turismului din Bulgaria, Serbia, Croația și Grecia.

Lucrările conferinței au cuprins o masă rotundă cu tema „Perspective de cooperare regională transnațională pentru dezvoltarea turismului riveran“, precum și un panel privind „Turismul riveran sustenabil, perspective: dezvoltare vs. conservare“, moderat de președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunăriii, Cătălin Țibuleac.

„Mă bucur că judeţul pe care cu mândrie îl reprezint are șansa deosebită de a găzdui o astfel de întâlnire ministerială,  în contextul actual al deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene și a Președinției Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.

Conferința ministerială „Strategia Dunării – Instrument pentru dezvoltarea economică“ este o întrunire mai mult decât reprezentativă în cadrul evenimentelor de acest gen organizate în România, un motiv în plus de mândrie pentru județul nostru, reprezentând o întâlnire la nivel național a participanților activi şi a factorilor decizionali la nivel local şi naţional, a părților interesate sau a potențialilor participanți din cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării.

Dacă vorbim de infrastructură și posibilitățile de dezvoltare a turismului prin dezvoltarea conectivității, eforturile realizate de administrația locală și centrală în ultimii ani au început să dea roade, în sensul că se află în plină desfășurare lucrările la cel mai dorit și cel mai important obiectiv de investiții la ora actuală pentru România, nu doar pentru Tulcea sau Dobrogea, respectiv podul de peste Dunăre, Tulcea-Brăila.

Termenul de finalizare asumat de constructor este luna august 2022, an în care vor fi finalizate și alte investiții importante pentru județ, respectiv Portul Tulcea, pentru care s-a semnat cererea de finanțare, și drumul expres atât spre Constanța cât și spre Brăila.

Pe lângă proiectele de infrastructură, promovarea culturii și a turismului, a contactelor directe între oameni, constituie o prioritate a României și a Consiliului Județean Tulcea și nici nu se putea altfel, întrucât Delta Dunării poate și trebuie să devină perla turismului european.

Având în vedere nevoile Deltei, noi, cei de la Tulcea, vrem să realizăm o upgradare a strategiei de dezvoltare a Deltei Dunării, respectiv pe Instrumentul Teritorial de Investiții pentru perioada de finanțare viitoare“, a declarat cu acest prilej vicepreședintele Dumitru Mergeani.

           

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top