Actualitate

Conferința internațională „Combaterea marginalizării și excluziunii sociale în Regiunea Dunării“, la Murighiol

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a participat marți, 24 septembrie 2019, la Murighiol, la deschiderea conferinței internaționale cu tema „Combaterea marginalizării și excluziunii sociale în Regiunea Dunării“, organizată în perioada 24-26 septembrie de Ministerul Muncii și Justiției Sociale în contextul deținerii de către România a Președinției Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.

Conferința vizează facilitarea schimbului de know-how în domeniu și încurajarea cooperării transnaționale în domeniul asistenței sociale în vederea creșterii calității serviciilor sociale, prevenirii și combaterii marginalizării, sărăciei și excluziunii sociale.

„Tulcea a găzduit în acest an mai multe conferințe internaționale în contextul deținerii Președinției Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării de către țara noastră. Cu acest prilej, s-a reliefat faptul că promovarea culturii și a turismului, a contactelor directe dintre oameni, dezvoltarea economică și îmbunătățirea calității vieții în această zonă a Dunării constituie o prioritate a României și a Consiliului Județean Tulcea și nici nu se putea altfel, pentru că Delta Dunării poate și trebuie să devină o perlă a Europei.

Având în vedere nevoile Deltei, a oamenilor care trăiesc în această zonă, noi, cei de la Tulcea, dorim să realizăm un upgrade al Strategiei de Dezvoltare a Deltei Dunării – acel Instrument Teritorial de Investiții, pentru perioada de finanțare viitoare. Aceasta va fi strict pe Delta Dunării, din punctul meu de vedere, fără finanțări pe Infrastructura Mare, ci pentru rezolvarea tuturor problemelor Deltei.

Vom avea nevoie de susținere în relaționarea cu Banca Mondială pentru upgradarea acestei strategii pe trei zone importante: dezvoltarea turismului, pescuitului, agriculturii pe arealul Deltei Dunării. Strategia Dunării începe în Germania și se termină la Sulina. Problematica pe care noi o avem în Delta Dunării ar trebui să fie o componentă foarte bine analizată, cu consultarea oamenilor care au un cuvânt de spus în zonă“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Temele abordate în cadrul acestei conferințe corespund Ariei Prioritare 9 – Investiția în oameni și capacități și cuprind: schimbul de experiență și bune practici în ceea ce privește combaterea marginalizării și excluziunii sociale în Regiunea Dunării, inovarea în serviciile sociale, dezvoltarea resurselor umane în domeniul asistenței sociale, networking și crearea cadrului care să promoveze și stimuleze cooperarea transnațională între statele implicate și dezvoltarea de proiecte comune în domeniul incluziunii sociale și reducerii sărăciei.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top