Actualitate

Conferință de închidere proiect la Tulcea: Bani europeni pentru servicii informatice și pentru digitalizare

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni și administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, au participat joi, 23 iunie 2022, la conferința de închidere a proiectului „Soluții administrative moderne – dezvoltarea și implementarea de proceduri și mecanisme simplificate în sprijinul cetățenilor în cadrul Consiliul Județean Tulcea” .

Proiectul a avut o perioadă de implementare de trei ani și o valoare estimată de peste 3 milioane de lei și și-a propus modernizarea mecanismelor si procedurilor administrative la nivelul Consiliului Județean Tulcea, în vederea creșterii capacității instituționale privind planificarea strategică pe termen lung, precum și reducerea birocrației, prin dezvoltarea și implementarea unor sisteme informatice inovative pentru serviciile furnizate către cetățeni.

Cele patru obiective specifice ale acestui proiect se referă la introducerea mecanismului de bugetare participativă, elaborarea Strategiei de dezvoltare durabilă a județului Tulcea pentru perioada 2021-2027, un instrument esențial, după cum bine se știe, pentru accesarea de fonduri europene pe termen lung, dar și dezvoltarea unor mecanisme de cooperare inter-instituțională, respectiv a unor programe de instruire pentru funcționari din cadrul Consiliului Județean Tulcea.

„Mă bucură faptul că instituția Consiliului Județean Tulcea este permanent preocupată de accesarea de fonduri europene pentru modernizare și pentru creșterea calității actului administrativ, în beneficiul direct al cetățenilor județului nostru. Este un motiv de mândrie pentru toți cei din această instituție, de la conducere și până la fiecare specialist din cadrul aparatului de specialitate al Executivului județean, că județul Tulcea este lider în atragerea de fonduri europene pentru dezvoltare“, a transmis, în deschiderea evenimentului, administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a vorbit aplicat despre mecanismul de bugetare participativă implementat pentru prima dată la nivelul Județului Tulcea: „Aș insista puțin aspra unui mecanism deosebit de important pe care am reușit să îl implementăm (în premieră pentru Consiliul Județean Tulcea), și anume mecanismul de bugetare participativă. Toți cei interesați pot accesa portalul Bugetare Participativă accesibil din site-ul Consiliului Județean Tulcea pentru a veni cu idei de proiecte pe care noi să le implementăm, cu surse proprii ale Județului Tulcea. Cred că acest mecanism este modul în care noi, administrația, ne raportăm în plan concret la nevoile cetățenilor și le sprijinim inițiativele, pentru a demonstra, mai clar decât oricând, că administrația publică asigură servicii de interes public, în beneficiul direct al cetățenilor județului Tulcea“, a spus Huleni.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top