Actualitate

Conferința de închidere a proiectului „Extinderea și îmbunătățirea modalităților de prevenire a corupției la nivelul UAT-Județul Tulcea”

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni și administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, au participat luni, 27 februarie 2023, la conferința de închidere a proiectului „Extinderea și îmbunătățirea modalităților de prevenire a corupției la nivelul UAT-Județul Tulcea” (cod SIPOCA 1117/cod MYSMIS 152016), cofinanţat prin Fondul Social European (FSE), Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA).

Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de 15 luni, cu o valoare totală eligibilă de 398.245,76 lei și a avut ca scop consolidarea capacității administrative a Consiliului Județean Tulcea prin creșterea integrității și reducerea vulnerabilităților la corupție prin dezvoltarea și implementarea unui sistem de integritate care include standarde, politici și proceduri de etică și integritate, contribuind astfel la dezvoltarea unei administrații locale și județene eficiente.

Printre activităţile desfăşurate în cadrul proiectului se numără: realizarea unui Ghid de bune practici în domeniul prevenirii și combaterii corupției și revizuirea unor proceduri la nivelul UAT Județul Tulcea; campanii de conștientizare a publicului cu privire la corupție; perfecționarea personalului din administrația publică locală în domeniul prevenirii și combaterii corupției; introducerea și certificarea standardului ISO 37001.

„Vreau să mulțumesc echipei de implementare care a făcut posibil ca acest proiect să fie dus la bun sfârșit. Vreau să mulțumesc și colegilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție, care au fost parte în acest proiect și care ne-au instruit  în domeniul prevenirii și combaterii corupției. Comparativ cu celelalte proiecte aflate în derulare sau încheiate la nivelul instituției noastre, suma alocată acestui proiect nu este așa de mare, dar însemnătatea lui este deosebită prin problematica abordată. Mulțumim echipei DGAși sperăm să continuăm colaborarea în acest domeniu“, a transmis, în deschiderea evenimentului, administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a mulțumit celor două echipe de implementare a proiectului, respectiv Direcția Generală Anticorupție și Consiliul Județean Tulcea: „Aș vrea să mulțumesc și celor de la primăriile din Sarichioi și respectiv Babadag , unde s-au desfășurat campanii de conștientizare a publicului cu privire la corupție. Este de remarcat că în prezent sunt peste 30 de proiecte pe care le implementează instituția noastră, în valoare de peste 200 de milioane de euro. Iată că Executivul Consiliului Județean reușește să ducă la bun sfârșit dezideratele de dezvoltare, prin accesarea diferitelor scheme de finanțare europeană“.       

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top