Actualitate

Conferința de deschidere a Delta Waves Fest de la Tulcea, cu ocazia inaugurării Falezei Ivan Patzaichin

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat vineri, 28 iulie 2023, la conferința de deschidere a Delta Waves Fest, eveniment dedicat inaugurării Falezei Ivan Patzaichin. La acțiune au mai fost prezenți președintele Asociației „Ivan Patzaichin – Mila 23“, Ivona Potzaichin – Rusu, Izabela Rudolf – producător Delta Waves Fest și Mathias Kirr – director general Max Bögl România.

 „Astăzi considerăm încheiate lucrările proiectului Modernizare Port Tulcea, o dorință majoră în rândul tulcenilor și nu numai. Spun în rândul tulcenilor pentru că ei erau cei care, în plimbările lor, vedeau starea deteriorată a principalei zone de promenadă a orașului. Nu a fost ușor, dar această investiție a putut fi finalizată datorită unor demersuri începute în 2014 pentru preluarea acestui obiectiv de la Ministerul Transporturilor.

Am reușit atragerea de fonduri europene, o investiție de peste 40 de milioane de euro, care a însemnat infrastructură portuară, pentru că nu discutăm doar de faleză și de granit, și de mână curentă, și de fântână arteziană. Este vorba de această infrastructură a portului cu cei peste 2000 de piloți forați, cu grinzi armate, cu platformă armată, cu multe lucrări hidrotehnice de o complexitate extraordinară. Vreau să spun că am beneficiat de prezența la licitație a unei firme de calibru, pentru că în trei ani să faci această investiție, cu toată complexitatea ei, este un lucru lăudabil, motiv pentru care felicit Max Bögl România asociat cu Complex Delta, care au lucrat exemplar.

Investiția va fi completată cu un nou proiect, după perioada de postimplementare, pentru ridicarea standardului de frumusețe și de atracție. Am curajul să spun foarte clar că, plimbându-ne de-a lungul Dunării, de la Sulina până la Turnu Severin, putem aprecia că avem una dintre cele mai frumoase faleze dar și una dintre cele mai utile pentru tot ce înseamnă navigabilitate și posibilitate de acostare în mod civilizat, mobilitate în Delta Dunării, transport de persoane din Tulcea către deltă și invers.

Este o satisfacție și pentru mine pentru că s-a încheiat un drum greu de 8 ani, la finalul căruia vedem acest lucru săvârșit și pe care merită să-l sărbătorim și prin acest eveniment, Delta Waves Fest, pe măsura așteptărilor tulcenilor. Aș fi fost bucuros dacă prietenul meu Ivan Patzaichin ar fi fost alături de noi astăzi, aici, să vadă ce-am reușit să facem“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

„Doresc să vă mulțumesc pentru că, acum aproape doi ani, imediat după decesul tatălui meu, ați avut inițiativa să numiți această faleză Ivan Patzaichin. Sunt absolut convinsă că dacă ar fost în viață, ar fi fost astăzi aici, alături de dumneavoastră. Și-a dorit foarte mult ca această faleză să fie frumoasă, să fie primitoare, oamenii să se bucure de acest loc, a visat întotdeauna să fie o zonă de plimbare, de evenimente, a fost alături de dumneavoastră în toate demersurile ca această faleză să revină tulcenilor și sunt absolut sigură că, de acolo de unde este, ne privește și se va bucura de toate evenimentele de aici. Sper ca acest festival să fie de bun augur și inaugurarea falezei să aducă din ce în ce mai multe evenimente aici. Un astfel de eveniment va fi cel organizat de Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23“, în perioada 8-9 septembrie, și va cuprinde inaugurarea ansamblului monumental de la capătul falezei. Sper că veți fi atunci și alături de noi, cred că va fi un loc de referință în care oamenii se vor simți bine“, a declarat președintele Asociației „Ivan Patzaichin – Mila 23“, Ivona Potzaichin – Rusu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top