Fără categorie

COMUNICAT DE PRESA

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea a participat vineri, 18 martie, împreună cu ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, şi cu primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, la lansarea proiectului de construire de locuinţe pentru tineri, în regim ANL, pe terenuri situate în zona Ghencea.

Programul lansat în Capitală prevede construirea unui număr de circa 10.000 de locuinţe. „Această iniţiativă şi derularea proiectului care se va realiza în cadrul parteneriatului dintre Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Primăria Sectorului 5, reprezintă o şansă în viaţă pentru încă 10.000 de tineri şi tinere familii – beneficiarii acestui program. 5000 de unităţi locative sunt destinate instituţiilor din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi autorităţilor judecătoreşti, 2500 dintre acestea revenind personalului Ministerului Apărării Naţionale. Prin hotărâre de Guvern se va realiza următoarea repartiţie: MApN – …

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea a participat vineri, 18 martie, împreună cu ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, şi cu primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, la lansarea proiectului de construire de locuinţe pentru tineri, în regim ANL, pe terenuri situate în zona Ghencea.

Programul lansat în Capitală prevede construirea unui număr de circa 10.000 de locuinţe. „Această iniţiativă şi derularea proiectului care se va realiza în cadrul parteneriatului dintre Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Primăria Sectorului 5, reprezintă o şansă în viaţă pentru încă 10.000 de tineri şi tinere familii – beneficiarii acestui program. 5000 de unităţi locative sunt destinate instituţiilor din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi autorităţilor judecătoreşti, 2500 dintre acestea revenind personalului Ministerului Apărării Naţionale. Prin hotărâre de Guvern se va realiza următoarea repartiţie: MApN – 25%, nu mai puţin de 2500 locuinţe; MAI – 10%, nu mai puţin de 1000 locuinţe; SRI – 5%, nu mai puţin de 500 locuinţe; SIE – 1,5%, nu mai puţin de 150 locuinţe; SPP – 1,5%, nu mai puţin de 150 locuinţe; STS – 1,5%, nu mai puţin de 150 locuinţe; Administraţia Penitenciarelor – 1,5%, nu mai puţin de 150 locuinţe; Ministerului Justiţiei – 2%, nu mai puţin de 200 locuinţe; Parchetului General – 2%, dar nu mai puţin de 200 locuinţe”, a declarat ministrul apărării naţionale.

Referindu-se la importanţa derulării acestor programe de construire de locuinţe atât pentru militarii Armatei României, cât şi pentru tinerii din întreaga ţară, ministrul Gabriel Oprea a subliniat: „De la preluarea mandatului de ministru al apărării, am luat decizia iniţierii şi derulării unui program pentru rezolvarea problemelor sociale şi locative cu care se confruntă personalul armatei, dar şi pentru sprijinirea comunităţilor locale. Am demarat în anul 2010, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, un proiect naţional de construire de locuinţe destinate tinerilor şi familiilor cu venituri mici, precum şi personalului armatei aflat la început de carieră, în care sunt angrenate şi autorităţile publice locale”.

Ministrul apărării naţionale a amintit că din anul 2010 şi până în prezent au fost emise 20 de hotărâri de Guvern pentru transmiterea către autorităţile locale din 16 judeţe a circa 430 de hectare de teren care au fost administrate de M.Ap.N., procente cuprinse între 20 şi 50 la sută dintre unităţile locative realizate revenind personalului armatei. „Prin acest nou proiect lansat în Capitală, cel mai mare în ultimii 20 de ani în România, celor aproape 7.000 de locuinţe destinate tinerilor militari în mai multe garnizoane din ţară li se adaugă încă 2.500, astfel încât numărul locuinţelor în regim ANL, destinate tinerilor militari ajunge la 9.500, în condiţiile în care, la nivelul Armatei României există un necesar de 10.000 de locuinţe”, a declarat ministrul Gabriel Oprea.

Pentru construirea ansamblului de locuinţe în zona Ghencea, Ministerul Apărării Naţionale va transmite, prin hotărâre de Guvern, din domeniul public al statului şi administrarea M.Ap.N. în administrarea Consiliului Local al sectorului 5, terenuri în suprafaţă de 101,5 hectare.

Terenurile care se transferă sunt dezafectate ca urmare a procesului de reorganizare şi restructurare a armatei şi se utilizează în scopul sistematizării zonei, respectiv pentru construirea de locuinţe şi funcţiuni complementare spaţiilor de locuit, prin programe derulate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe, potrivit legislaţiei în vigoare.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top