Comunicat de presă

Joi, 14 aprilie, ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea a participat la Conferinţa Naţională Extraordinară a Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război (ANVR), care s-a desfăşurat la Palatul Cercului Militar Naţional din Bucureşti.

În cuvântul său, ministrul Gabriel Oprea a subliniat că lucrările Conferinţei Naţionale Extraordinare a ANVR se desfăşoară în acest an în întâmpinarea unei sărbători de suflet, Ziua Veteranilor de Război, pe care o celebrăm la 29 aprilie.

„Este o zi specială în calendar, consacrată drept moment de referinţă pentru a vă cinsti şi omagia pe dumneavoastră, venerabilii ostaşi ai ţării, care ne-aţi învăţat de-a lungul timpului lecţia demnităţii şi a patriotismului, dovedindu-ne cu puterea faptelor de arme că iubirea de ţară este cea mai nobilă virtute. În memoria eroilor care şi-au dat viaţa pe câmpurile de luptă în cele două războaie mondiale, în memoria camarazilor noştri care au căzut în misiunile din teatrele de operaţii şi faţă de dumneavoastră, veteranii de război, cei care activează acum în rândurile Armatei României au datoria sacră să ţină sus steagul datoriei împlinite şi să lupte cu profesionalism şi determinare pentru promovarea şi apărarea intereselor de securitate ale ţării, oricând ţara o va cere”, a subliniat ministrul apărării naţionale.

Referindu-se la activitatea Asociaţiei şi a veteranilor de război, ministrul Gabriel Oprea a arătat: „Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război reprezintă, atât pentru militarii în activitate, cât şi pentru întreaga societate românească, o veritabilă şcoală a patriotismului, a demnităţii şi a onoarei. Din întâlnirile pe care le-am avut constant cu dumneavoastră, cu preşedintele Asociaţiei, domnul general Marin Dragnea, şi cu veteranii de război în diverse ocazii, cunosc problemele cu care vă confruntaţi. Personal, dar şi prin specialiştii din cadrul ministerului, cu atribuţii în asigurarea asistenţei veteranilor, vă suntem aproape cu cele mai bune soluţii în sprijinul dumneavoastră. Suntem bucuroşi că şi astăzi călăuziţi paşii celor care activează în Armata României, cu gândul şi cu sfatul, dar mai ales prin exemplul extraordinar de dăruire şi devotament cu care aţi slujit Ţara sub Drapel”.

În semn de preţuire pentru eforturile depuse în rememorarea momentelor de glorie ale oştirii române, continuarea tradiţiilor noastre eroice, pentru apărarea onoarei şi demnităţii militare, cu ocazia aniversării „Zilei Veteranilor de război – 2011”, ministrul apărării naţionale a acordat Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război o Diplomă de Excelenţă şi o plachetă aniversară.

La conferinţă au participat, alături de veteranii de război, secretarul de stat Mihail Vasile-Ozunu, şeful Statului Major General, general-maior Ştefan Dănilă, reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, ai Ministerului Administraţiei şi Internelor şi instituţiilor din sistemul de siguranţă naţională, ai Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere şi autorităţilor publice locale.

În cadrul activităţii, generalul în retragere Marin Dragnea a prezentat Raportul Conferinţei Naţionale şi s-a aprobat Hotărârea Conferinţei Naţionale Extraordinare a Consiliului Naţional, Biroului Executiv şi Biroului Permanent ale Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război.