Fără categorie

Comunicat de pres – MAE

Doris Mircea, directorul general al Departamentului Comunicare şi purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, a susţinut astăzi, 7 octombrie 2011, briefingul periodic al MAE pe teme de actualitate, trecând în revistă cele mai semnificative evenimente care au avut loc şi cele care se prefigurează pe agenda ministerului.

În ceea ce priveşte evenimentele care au avut deja loc, Doris Mircea a ţinut să menţioneze: participarea ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, la cea de-a 66 Adunare Generală a ONU de la New York; inaugurarea Centrului Consular de Crize din 26 septembrie; vizita ministrului Teodor Baconschi, la Zagreb (Croaţia), în 27 septembrie 2011; participarea ministrului de externe la şedinţa Consiliului Director al Forumului naţional pentru implementarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunării , din 28 septembrie, precum şi vizita şefului diplomaţiei române la Berlin (4 – 5 octombrie). Doris Mircea a făcut şi o sinteză a celor mai relevante momente recente re…

Doris Mircea, directorul general al Departamentului Comunicare şi purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, a susţinut astăzi, 7 octombrie 2011, briefingul periodic al MAE pe teme de actualitate, trecând în revistă cele mai semnificative evenimente care au avut loc şi cele care se prefigurează pe agenda ministerului.

În ceea ce priveşte evenimentele care au avut deja loc, Doris Mircea a ţinut să menţioneze: participarea ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, la cea de-a 66 Adunare Generală a ONU de la New York; inaugurarea Centrului Consular de Crize din 26 septembrie; vizita ministrului Teodor Baconschi, la Zagreb (Croaţia), în 27 septembrie 2011; participarea ministrului de externe la şedinţa Consiliului Director al Forumului naţional pentru implementarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunării , din 28 septembrie, precum şi vizita şefului diplomaţiei române la Berlin (4 – 5 octombrie). Doris Mircea a făcut şi o sinteză a celor mai relevante momente recente referitoare la semnarea Acordului între România şi Statele Unite ale Americii, privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al Statelor Unite în România, inclusiv întrevederea din 6 octombrie 2011, a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, cu Ellen Tauscher, subsecretar de stat al SUA, pentru securitate internaţională şi controlul armamentelor.

Printre evenimentele care vor avea loc în perioada următoare, purtătorul de cuvânt a făcut referire la: vizita Secretarului General al NATO în România, în contextul celei de-a 57-a sesiuni anuale a Adunării Parlamentare a NATO şi întrevederea acestuia cu ministrul român al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, luni, 10 octombrie; participarea ministrului Teodor Baconschi marţi, 11 octombrie, la deschiderea Masterului de Studii de dezvoltare Internaţională şi Etica relaţiilor Internaţionale din cadrul Facultăţii de Filosofie a Universităţii Bucureşti; primirea, la 12 octombrie, de către ministrul Teodor Baconschi, a Eminenţei Sale, Cardinalul Gianfranco Ravasi, preşedintele Consiliului Pontifical pentru cultură a Sfântului Scaun; întrevederea ministrului Afacerilor Externe cu omologul său ceh, Karel Schwarzenberg, aflat în vizită în România în perioada 24-25 octombrie 2011; întrevederea ministrului Baconschi cu Alteţa Sa Regală Prinţul Hassan bin Talal din Iordania, aflat în vizită în România (25 octombrie) şi întrevederea ministrului Teodor Baconschi cu Reprezentantul Special al Secretarului General al ONU în Afganistan, Staffan de Mistura, care va întreprinde o vizită oficială în România, în intervalul 24-28 octombrie.

Referitor la agenda în derulare a ministerului, purtătorul de cuvânt al MAE a amintit Forumul Organizaţiilor Neguvernamentale din regiunea extinsă a Mării Negre, care are loc în intervalul 6 – 8 octombrie la Bucureşti.

De asemenea, în cadrul briefingului au fost reamintite cele mai recente informaţii de interes consular, care reflectă eforturile MAE de a veni în sprijinul cetăţenilor români din afara ţării. În acest sens, Doris Mircea a amintit faptul că MAE a lansat la sfârşitul lunii septembrie pliantul ‘Asistenţă şi protecţie consulară acordată cetăţenilor români’, disponibil şi pe site-ul MAE, alături de celelalte ghiduri consulare, la rubrica ‘Sfaturi de călătorie’ (http://www.mae.ro/node/1552); reluarea la 2 octombrie 2011, a activităţii oficiale a Ambasadei României la Tripoli; darea în funcţiune, la data de 4 octombrie 2011, prin eforturile Ministerului Afacerilor Externe şi ale Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, a infrastructurii de comunicaţii aferente pentru serviciul de centru de răspuns cu apelare prin linie telefonică şi poştă electronică, prin care se oferă informaţii şi consiliere lucrătorilor români din Spania şi celor care doresc informaţii despre noile reglementări privind piaţa muncii din această ţară. Serviciul de call-center este funcţional începând de ieri, 6 octombrie 2011.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top