Actualitate

Comuna Mircea Vodă, lucrări la rețeaua de canalizare. „Asigurăm un mediu curat și sănătos”

Prin Programul Operațional „Infrastructură Mare” 2014-2020 comuna Mircea Vodă, județul Constanța, derulează un proiect în care este parteneră cu operatorii regionali de apă pentru a asigura serviciul de canalizare în două localități ale comunei: Mircea Vodă și Satu Nou.

Proiectul a început în primăvara anului trecut, iar termenul de finalizare este octombrie 2022. „Deci, până la finalul anului trebuie să avem un sistem de canalizare finalizat, recepționat și funcțional”, declară pentru „Dezvăluiri” primarul George Ionașcu.

Asocierea de firme care a câștigat execuția acestui proiect lucrează în ambele localități concomitent. Lucrările sunt efectuate în proporție de 40% la nivel de branșamente, cămine și rețea. „Sperăm să ne încadrăm în timp. Le dăm tot concursul pentru a avea lucrări de calitate și la timp. Orice întârzieri creează disconfort”, adaugă primarul. De aceea, el le cere locuitorilor să aibă răbdare și să înțeleagă faptul că fără acest disconfort nu se poate implementa proiectul. „Mai ales pe timp ploios sunt ceva probleme. Ne-am învățat să fie curat și frumos, dar și în gospodăriile noastre când construim ceva este și deranj”, explică George Ionașcu.

În plus, edilul spune că lucrările trebuie terminate la timp deoarece orice întârzieri vor duce la penalități, fiind vorba despre un proiect finanțat cu fonduri europene.

La finalul lucrărilor vor fi branșate toate gospodăriile, undeva la 1.500 de case. Branșamentele se asigură, prin proiect, până la limita proprietății private, urmând ca după finalizarea lucrărilor fiecare cetățean, în baza unei solicitări, să se branșeze la noul sistem de canalizare.

Rețeaua se introduce pe toate străzile din cele două mari localități și însumează undeva la 18 kilometri de rețea.

„Când spunem canalizare, spunem civilizație. Canalizarea este una dintre reperele prin care o localitate este dusă la un nivel de confort și de asigurare a unui mediu curat și sănătos. Suntem în anul 2022 și celelalte alternative (inclusiv fosele septice) nu sunt conforme normelor de mediu”, concluzionează primarul George Ionașcu.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top