Actualitate

Comuna Mircea Vodă – bilanțul celor mai importante proiecte din 2022 și obiectivele anului 2023

La început de nou an, George Ionașcu, primarul comunei Mircea Vodă din județul Constanța a prezentat comunității un scurt bilanț al activităților și proiectelor de investiții de anul trecut.

„Anul 2022 a fost în primul rând un an al speranței, un an în care ne-am dorit să revenim cât mai repede la normalitate și la traiul de dinaintea pandemiei și să putem relua toate proiectele propuse astfel încât să ne putem încadra în graficele de execuție. Pe plan investițional, am investit mai mult în latura socială, educație și sănătate întrucât avem în derulare lucrarea de canalizare ce ne ține blocată un pic începerea lucrărilor de modernizare a străzilor. Au putut fi realizate doar obiective individuale ce nu țin de partea de infrastructură rutieră. Cu toate acestea, nu stăm pe loc, ci lucrăm la proiecte și la obținerea avizelor pentru obiectivele ce vor demara în primăvara anului 2023”, a declarat primarul George Ionașcu.

Vom începe mai întâi cu investițiile și lucrările realizate în 2022. Aici enumerăm dotarea unităților de învățământ din comună cu sisteme de monitorizare video pentru creșterea siguranței copiilor; inaugurarea capelei mortuare din Mircea Vodă, capelă dotată cu toate utilitățile necesare pentru a se organiza parastase și pomeniri; amenajarea unui loc de joacă pe strada Atelierului din Satu Nou; inaugurarea unei săli de fitness și dotarea cu aer condiționat a sălii de sport din Satu Nou și altele.

În derulare se află alte proiecte: extinderea rețelei de canalizare la nivelul întregii comune; amenajarea unui loc de joacă la Mircea Vodă Gară; construirea unei capele mortuare în satul Țibrinu.

La capitolul „proiecte viitoare”, George Ionașcu trece în revistă câteva proiecte deosebit de importante pentru fiecare localitate componentă a comunei. Astfel, în Satu Nou Primăria intenționează să extindă, modernizeze și doteze Căminul Cultural; să construiască un nou teren de sport; să amenajeze o parcare în zona blocurilor; să asfalteze străzi, să reabiliteze trotuare, să extindă sistemul de monitorizare video și altele.

În Mircea Vodă planurile primăriei presupun asfaltarea de străzi; construirea unei săli de fitness; extinderea sistemului de monitorizarea video; puțuri pentru irigații. Pentru oamenii din Mircea Vodă Gară se va lucra la lotizarea terenului pentru construirea de locuințe; asfaltarea străzii Cartierul Nou – tronson 3; asfaltarea străzii gară, reabilitarea unor trotuare și extinderea sistemului de monitorizare video.

În Țibrinu, administrația publică locală intenționează să construiască o capelă mortuară și o sală de mese; să betoneze strada Pescăriei și să amenajeze un loc de joacă pentru copii.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top