Opinii

Comuna Fântânele va avea centură ocolitoare

Majoritatea proiectelor derulate de administrația comunei constănțene Fântânele se finanțează de la bugetul local, primarul Gheorghe Popescu precizându-ne faptul că localitatea este exclusă de la accesarea fondurilor europene din cauza numărului mai mic de locuitori. Cu toate acestea, proiectele se implementează, iar cel care privește construirea unei centuri ocolitoare este unul destul de stringent.

Autoritatea locală susține că în perioada de recoltare, traficul cu vehicule grele ce asigură transportului produselor agricole din zona de recoltare către silozurile de depozitare, ce se realizează preponderent pe străzile din interiorul comunei, crește semnificativ, ceea ce conduce la apariția riscului de deteriorare majoră a străzilor existente. În prezent comuna nu dispune de o rețea de drumuri de exploatare adecvată care să asigure preluarea traficului descris anterior și dirijarea acestuia în afara zonei aferente intravilanului comunei Fântânele, drumurile de exploatare existente aflându‐se la nivel de pământ, neavând capacitatea portanta pentru a suporta traficul greu preconizat.
Proiectul construirii unei centuri ocolitoare se impune și pentru evitarea distrugerii străzilor recent reabilitate și pentru asigurarea unor condiții optime de siguranță și confort pentru efectuarea transportului produselor agricole către zonele de depozitare.
Conform edilului Gheorghe Popescu, în această toamnă se va finaliza licitația proiectului, iar în primăvara anului viitor se va trece la construirea efectivă. Lucrările sunt preconizate a dura cel mult 8 luni.
Traseul centurii de ocolire a comunei, în lungime totală de 2853.70 ml, incluzând bretelele de legătură, va porni de la intersecția cu drumul comunal DC77, va străbate extravilanul comunei, urmând preponderent traseul drumului de pământ dintre parcelele existente și se va termina la întâlnirea tronsonului de drum de exploatare pietruit existent în continuarea străzii Dobrogea, cu realizarea a două bretele de racordare a străzii Dobrogea cu drumul de exploatare pietruit existent paralel cu aceasta, în partea de est.
Având în vedere faptul că traseul centurii ocolitoare se intersectează cu Valea Nuntași ce străbate comuna Fântânele, se va realizarea un pod de traversare a respectivului curs de apă. Podul va avea lungimea de 21.00 de metri și o lățime totală de 10.40 metri, fiind prevăzut cu 2 benzi de circulație cu lățimea de 3.50 m, încadrate de trotuare și zona de protecție cu parapet cu lățime totală de 1.50 m.
Centura ocolitoare va avea partea carosabilă cu lățime variabilă pe tronsoane în funcție de lățimea secțiunii terenului de amplasament, cu valori cuprinse între 2.75 m și 7.00 m, și va fi încadrată de acostamente de pământ cu lățimi cuprinse între 0.25 m și 1.00 m , amplasate pe fiecare latură a drumului.
Comuna Fântânele este situată în zona de nord a județului Constanta, la 45 km distanță față de Municipiul Medgidia, 55 km față de Constanța si 20 km față de țărmul Marii Negre. Comuna este străbătută de drumurile comunale DC77 și DC 78.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top