Actualitate

Comuna Ciucurova, implicată într-un proiect de incluziune și abilitare a romilor

Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate – SASTIPEN, împreună cu Institutul pentru Politici Publice (IPP), Asociația ActiveWatch, Primăria Comunei Polovragi (județul Gorj), Primăria Comunei Hamcearca și Primăria Comunei Ciucurova (județul Tulcea) au demarat proiectul “CCSI – Model de intervenție în procesul de incluziune și abilitare a romilor”, un proiect din cadrul Programului de Dezvoltare Locală al cărui operator este Fondul Român de Dezvoltare Socială.

Astfel, prin intermediul acestui proiect, până în noiembrie 2022, la nivelul celor trei localități vor fi înființate și vor deveni funcționale trei centre comunitare de servicii integrate care, la sfârșitul proiectului, vor fi preluate de autoritățile locale fiind astfel integrate în facilitățile oferite locuitorilor din cele trei comune.

Inovația pe care acest proiect constă în sinergia dintre expertiza și resursele fiecărui partener, contribuind astfel la creșterea incluziunii sociale și abilitării romilor, corelată cu documentele strategice care urmăresc promovarea unei dezvoltări echilibrate și coeziunii sociale, atât la nivel local, cât și la nivel național.

Pe lângă activitățile direct legate de centrele comunitare de care vor beneficia cel puțin 900 de persoane, cele trei organizații neguvernamentale implicate în proiect – Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN, Institutul pentru Politici Publice (IPP) și ActiveWatch -, vor derula activități de împuternicire a romilor pentru a participa activ la procesul de luare a deciziilor și activități care promovează dialogul intercultural și combaterea discriminării.

Astfel, în decursul următorilor doi ani, 450 persoane de etnie romă (adulți, tineri sau copii), în special femei și tinere rome vor fi informate cu privire la drepturile lor și implicarea la viața comunității; 300 membri ai comunității aparținând populației majoritare, care locuiesc în zonele de intervenție ale proiectului, inclusiv persoane în situații de vulnerabilitate, de risc sau care se confruntă cu diverse forme de excluziune socio-economică vor participa în activități de combatere a discriminării și de promovare a dialogului intercultural; 60 experți și lideri romi vor fi implicați în procesul de luare a deciziilor.

“Acest proiect este recomandat de parteneriatul pe care a reușit să îl creeze. Pe lângă temele pe care își propune să le abordeze, consider că parteneriatul acesta aduce valoare adăugată pentru că este un parteneriat istoric, are un trecut si un viitor. Pe de o parte este un parteneriat care s-a exersat în timp, un parteneriat care are experiență în fondurile SEE. Pe de altă parte, este un parteneriat de tip nou, în care ONG-urile adună laolaltă autorități locale care își asumă sustenabilitatea. Acest proiect are un potențial mare de a deveni un exemplu de bună practică” a declarat Mihaela Peter, director executiv, Fondul Român de Dezvoltare Socială.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top