Actualitate

Comuna Cerna intră în anul 2024 cu proiecte ambițioase

Anul 2024 este un an în care proiectele de modernizare a comunei Cerna, județul Tulcea, vor continua. Unele dintre ele se află deja în implementare, altele vor începe, iar altele vor fi depuse în vederea obținerii finanțărilor.

Pe agenda Primăriei Cerna și a primarului Petre Șopu se află mai multe proiecte dintre care amintim câteva:

  • „Asfaltare străzi în satele Mircea Vodă, General Praporgescu, Traian, Cerna, județul Tulcea” – un proiect în valoare de aproximativ 20 de milioane de lei, finanțat prin intermediul Programului „Anghel Saligny”. „Scopul realizării obiectivului în cazul de față este de a elimina vulnerabilitățile construcției existente (străzi de folosință locală), cauzată de factori de risc naturali. Prin realizarea lucrărilor se asigură condiții minimale de infrastructură rutieră și totodată o dezvoltare zonală echilibrată din punct de vedere al rețelei de transport rutier”, se arată în documentația tehnică;
  • Instalarea de panouri solare fotovoltaice cu putere de 200 kWp. Valoarea proiectului este de 2.115.880,17  lei cu TVA, finanțarea fiind asigurată de Ministerul Energiei, prin Fondul pentru Modernizare. Concret, se vor monta 358 panouri x560 =200 kWp = 0.20 mwp, pe o suprafață de 1.910 m2. Scopul proiectului este de a eficientiza consumul de energie electrică pe raza UAT-ului;
  • „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”, finanțat prin PNRR, componenta C15.Prin intermediul acestei axe de finanțare, autoritățile administrației publice locale din România, unitățile de învățământ preuniversitar de stat acreditate, inclusiv liceele cu filieră vocațională, cu profilurile militar, teologic, sportiv, artistic și pedagogic, cluburile, cluburile sportive și palatele copiilor, prin intermediul universităților de stat pentru unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică și care sunt înființate în cadrul acestora, precum și prin intermediul statelor majore ale categoriilor de forțe/comandamente de armă pentru unitățile de învățământ preuniversitar din cadrul acestora, vor fi dotate cu echipamente TIC, mobilier și materiale educaționale și sportive.
  • „Sisteme integrate de colectare si valorificare a gunoiului de grajd” – SUBINVESTIȚIA I2.A-B. Prin intermediul acestei investiții sunt vizate activități/acțiuni specifice înființării și dotării sistemelor integrate de colectare și valorificare a gunoiului de grajd, precum și activități destinate modernizării sistemelor comunale integrate pentru comunitățile care dețin deja o platformă destinată colectării gunoiului de grajd.
  • Înființarea unui dispensar uman în satul Cerna. Prin acest proiect se propune construirea unei clădiri cu regim de înălțime P+E parțial, având funcțiunea de dispensar uman.
  • Construirea unui Centru Social. Proiectul constă în construirea unei clădiri cu destinația Centru social, cu regim de înălțime P+1. Centrul social include atât de un centru de zi pentru tineri (având ca scop dezvoltarea deprinderilor de viață independentă) cât și un centru de zi pentru vârstnici. Valoarea estimată a proiectului este de peste un milion de lei, fără TVA.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top