Opinii

Comuna Aliman se pregătește de asfaltarea a 21 de străzi

Administrația publică locală a comunei Aliman este în etapa de licitație publică a proiectului privind asfaltarea a 12,6 km de drumuri din comună. Sunt pași obligatorii ce trebuie parcurși până în momentul în care primarul George Nicola va da ordinul de începere a lucrărilor.
Proiectul, în valoare de peste 15 milioane de lei, este finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, prin PNDL. În total, 21 de străzi din cele 3 localități componente ale comunei vor fi asfaltate. Cota de cofinanțare de la bugetul local este de aproape 250.000 de lei, o sumă importantă pentru comună.

Străzile propuse pentru asfaltare în satul Aliman sunt: Orhideelor, Trandafirilor, Carierei, Gladiolelor, Florilor, Lalelelor, Teilor – lungime totala 4.559ml; în satul Dunăreni: Principală, Narciselor, Lalelelor, Trandafirilor, Violetelor, Orhideelor, Scolii, Ghioceilor, Crinilor, Liliacului – lungimea totală 5.921ml și în satul Vlahii: Panseluțelor, Garoafei, Bisericii, Orhideelor – lungime totală de 2.177ml.
Până la depășirea acestor etape de desemnare a constructorului, primăria Aliman a finalizat un alt proiect important pentru comunitate: construirea unui dispensar medical în satul Dunăreni. Investiția de aproape 500 de mii de lei a fost acoperită în totalitate de la bugetul local al comunei. Clădirea dispensarului are 214 metri pătrați, iar pe lângă un cabinet medical va fi și o încăpere care va funcționa ca anexă a primăriei.
Comuna Aliman este formată din satele Aliman, Dunăreni, Floriile și Vlahii, având aproximativ 2.900 de locuitori. Localitatea de reședință este situată la o distanță de 97 de kilometri de municipiul Constanța. (Sursa foto- Ziarul Amprenta)

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top