Fără categorie

Complexul Phoenicia, din nordul staţiunii Mamaia, singurul club all-inclusive autentic de pe Litoralul românesc

La Complexul turistic „all inclusive” Phoenicia, din exteriorul staţiunii Mamaia, înainte de Hanul Piraţilor, spre Năvodari, s-a desfăşurat o conferinţă de presă, organizată de Asociaţia Litoral-Delta Dunării, care grupează câteva dintre cele mai importante organizaţii profesionale şi patronale din turism, plus administraţiile locale de pe litoralul românesc şi din Deltă. Organizatorii, Corina Martin-preşedinte şi Nicolae Bucovală-vicepreşedinte, din partea Asociaţiei, ca şi gazda evenimentului, Mohammad Murad, membru-partener al Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, membru al Asociaţiei  Patronale Mamaia, ales de curând şi preşedinte al Federaţiei Naţionale al Patronatelor din Turismul Românesc (foto, de la stânga la dreapta), au prezentat situaţia “la zi” a ocupării litoralului, accentuând faptul că s-a atins “vârful de sarcină” în weekendul 6-7 august, când n-au mai existat, practic, spaţii de cazare disponibile în nici una din staţiunile din sud sau nord.

Un articol de Paul PÂRVU

Principala temă de discuţie a fost constituită, însă, de proiectul legii turismului, aflat pe agenda primei sesiuni parlamentare, din septembrie a.c. Cei trei organizatori au subliniat importanţa acestui “masterplan” şi cadrul de dezvoltare pentru turismul românesc, cu accent pe cel de la Marea Neagră, arătându-se foarte contrariaţi şi nemulţumiţi de faptul că, în toată istoria conceperii acestui act normativ, atât de necesar şi de prea mult timp aşteptat, toate amendamentele propuse de asociaţiile şi organizaţiile representative au fost fie ignorate, fie minimalizate, de cele mai multe ori până la… dispariţie! Au mai fost abordate şi celelalte probleme fumdamentale ale activităţii estivale de pe litoralul românesc: cea a plajelor, legătură directă cu noul val de solicitări al administraţiilor locale de a deveni administratori ai acestora, în locul Apelor Române, adică al Ministerului Mediului, de la acest punct discuţia a devenit foarte animată, pentru că s-a ajuns la aportul primarilor din zonele turistice. Dacă pentru Radu Mazăre (Constanţa-Mamaia), Nicolae Matei (Năvodari) şi Ovidiu Brăiloiu (Eforie), ca şi pentru primarii din Limanu, Costineşti, chiar Tuzla, s-au găsit şi destule vorbe bune, când a fost vorba de Claudiu Tusac (Mangalia), nimeni nu a reuşit să înţeleagă cum de s-a ajuns la situaţia dezastruoasă, din punctual de vedere al ambientului, natural şi instituţional, în care se zbate sudul litoralului, cu iarba netunsă, stâlpii de iluminat fără becuri, câinii vagabonzi constituiţi în haite periculoare şi a.m.d. Pe o notă optimistă, atât organizatorii, cât şi ziariştii, prezenţi în număr mare, au concluzionat că românii redescoperă litoralul autohton. Într-o primă fază este în top în preferinţele acestora staţiunea Mamaia, dar şi sudul rivierei româneşti vine din urmă, aşa cum am evidenţiat şi în campania ziarului Dezvăluiri, de prezentare a investiţiilor şi activităţilor cu impact pozitiv asupra revigorării economice, pe linia turismului, a respectivei regiuni. Pentru că vorbim de relansare, am profitat de prezenţa în spaţiul unei astfel de investiţii de success, de data aceasta în nordul litoralului, realizând o prezentare a uneia dintre cele mai emblematice, pentru efortul de repunere ân valoare a rivierei româneşti, locaţii turistice: Complexul de cazare, alimentaţie publică, entertainment şi SPA, PHOENICIA Holiday Resort, ultima “lovitură” în materie de turism a unuia dintre organizatorii întâlnirii cu presa, Mohammad Murad.

PHOENICIA Holiday Resort: prima microstaţiune privată de pe litoralul românesc!

Phoenicia Holiday Resort, de patru stele, este situat în Mamaia Nord, la numai 150 m de plajă.
Una dintre cele mai spectaculoase investiţii de pe litoralul românesc, din… toate timpurile!, acoperind o suprafaţă de… 100.000 mp, este Complexul PHOENICIA Holiday Resort. Această structură turistică, care, în premieră pentru litoralul românesc, crează un sistem complet integrat de servicii turistice şi adiacente, care satisfac toate nevoile clienţilor pe perioada sejurului, de la plaja proprie până la cele mai personalizate dorinţe şi necesităţi, se adresează în special familiilor cu copii, oferind tot confortul necesar pentru odihnă, relaxare, plajă şi distracţie.

Complexul dispune de 1200 locuri de cazare, repartizate în 420 de locaţii. Acestea sunt structurate în garsoniere şi apartamente, cu 1 şi 2 dormitoare, având suprafeţe cuprinse între 80 şi 200 mp. Fiecare apartament este dotat cu mobilier modern, living ( canapea modulară), dormitor (pat matrimonial sau “twin”), bucătărie utilată, TV (LCD), internet, aer condiţionat, baie (cadă cu hidromasaj), terasă spaţioasă (cu dotări specifice). Majoritatea apartamentelor dispun de vedere la mare.

CAPACITATE CAZARE: studio – 2 adulţi plus 2 copii (2-12 ani) sau 3 adulţi; apartament (cu 1 dormitor) – 2 adulţi plus 2 copii (2-12 ani) sau 3 adulţi plus 1 copil (2 -12 ani); apartament (cu 2 dormitoare) – 4 adulţi plus 2 copii (2-12 ani) sau 5 adulţi.

SERVICII ŞI FACILITĂŢI:
–    Restaurant elegant, cu specific internaţional, libanez şi românesc, unde meniurile sunt pregătite de veritabili maeştri ai artei culinare, fiind servite de echipe de ospătari experimentaţi.
–    3 baruri atrăgătoare, cu o gamă spectaculoasă de băuturi alcoolice şi răcoritoare.
–    Piscine exterioare şi jocuri de apă, care ocupă un perimetru de… 10.000 de mp!, printre acestea evidenţiindu-se o piscină exterioară pentru copii, precum şi un… râu artificial!, pe care micuţii se pot plimba cu bărcuţe şi colace.
–    Club pentru copii, ce cuprinde cinema, teatru, spaţii pentru desen şi pictură, atmosfera fiind întreţinută şi supravegheată atent de o echipă de animatori profesionişti.
–    Loc de joacă pentru copii, cu toate dotările necesare.
–    Complex sportiv de cea mai bună calitate, cu teren de tenis, de fotbal şi basket, precum şi un „English Club”, unde turiştii se pot distra, alături de prieteni, la o partidă de biliard.
–    Centru SPA – sală fitness, salon masaj, piscină interioară.
–    Plajă privată, amenajată cu umbrele şi şezlonguri.
–    Parcare privată, securizată ( 400 locuri ), gratuită pentru clienţi.

FACILITĂŢI COPII:

–    Primul copil (0-7 ani)-gratuitate!
–    Al doilea copil (2-14 ani)-achită 60 euro/pachet; 3 nopţi weekend şi pachet 4 nopţi extraweekend; 70 euro/pachet 5 nopţi extraweekend; 100 euro/pachet 7 nopţi; 150 euro/pachet 10 nopţi; 200 euro/pachet 14 nopţi.

Contact
[email protected]
www.phoenicia.ro
telefon: +4 021 3000 890

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top