Actualitate

Competiția supremă din baschetul 3×3 mondial oprește la Constanța: Românii se luptă cu giganții din FIBA 3×3 World Tour la City Park Mall

În perioada 9 – 10 septembrie a.c., se va organiza la Constanța un eveniment sportiv deosebit. Pentru prima oară în istoria circuitul mondial profesionist de baschet 3×3, FIBA 3×3 World Tour va ajunge în România, la  Constanța Masters și se va desfășura la City Park Mall. Evenimentul este organizat de Club Sportiv Municipal  Constanța împreună cu Federația Română de Baschet și este susținut de Primăria Muncipiului Constanța.

Sezonul 2023 din FIBA 3×3 World Tour cuprinde 18 etape, un record al competiției care a depășit în acest an granița de 5 milioane de dolari, premii în bani oferite de-a lungul întregului an. Fondul total de premii pentru Constanța Masters depășește 150.000 de dolari.

Constanța a intrat în acest an într-un top select al gazdelor de turnee Masters, alături de orașe precum Praga, Lausanne, Amsterdam, Macau, Manila, Hong Kong, Edmonton sau Abu Dhabi.

Un line-up impresionant de echipe va fi prezent la evenimentul de la City Park Mall, cu patru formații din Top 10 Mondial și șase dintre primele 20 de echipe. Antwerp (3), Amsterdam (4), Liman (6) și Vienna (7) sunt principalii capi de serie ai turneului în care va accede, pe tabloul principal și Constanța Arrow Sea, echipa clubului CSM Constanța.

CSM Constanța a devenit anul trecut prima echipă profesionistă din România care a ajuns pe tabloul principal al unui turneu Masters, la Utrecht, după ce a trecut prin două meciuri de calificare. De această dată favoriții locali vor fi prezenți direct pe tabloul principal. Ultima echipă din România care a depășit faza grupelor într-un turneu Masters a fost Team Bucharest, în 2014, care a ajuns până la turneul final, pe care l-a încheiat pe locul patru.

Evenimentul găzduit de City Park Mall și susținut de către Primăria Municipiului Constanța continuă tradiția evenimentelor internaționale de baschet 3×3 organizate la malul mării. În ultimii cinci ani, Constanța a organizat turnee de calificare pentru campionatele europene, etape din circuitul mondial feminin iar anul trecut, tot la City Park Mall, au fost organizate turneele finale ale FIBA 3×3 Nations League și FIBA 3×3 Women’s Series.

Pe lângă meciurile de baschet, FIBA 3×3 World Tour va programa un spectaculos concurs de slam-dunk cu atleți care fac parte din trupa Dunk Elite, concursul de aruncări de la 2 puncte, precum și multe momente de entertainment – dans sportiv, street dance, majorete sau momente de circ.

Fanii vor avea la dispoziție o zonă dedicată, unde se vor organiza concursuri cu premii și vor avea loc diverse activități cu tematică baschet și vor putea pleca de la evenimente cu o amintire foto digitală sau imprimată.

FIBA 3×3 World Tour – Constanta Masters 2023 este organizat de către CSM Constanța și Federația Română de Baschet și susținut de Primăria Municipiului Constanța. Partenerii evenimentului sunt: City Park Mall, Mastercard, Nike, Arrow Sea Trading, Celco, Catena, Curățenie Profi și Horizon. Partenerii globali ai FIBA 3×3 World Tour sunt: Wilson, Maurice Lacroix și ChooksToGo.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top