Litoralul românesc

“Chiriţă minte. Dacă îi incendiam locuinţa, mai primea despăgubire de la Casa de Asigurări?”

Edilul din Hârşova, Tudor Nădrag, comentează afirmaţiile fostului primar

Recent, în presa locală a fost publicat un interviu cu fostul primar al oraşului Hârşova, Ionel Chiriţă. Declaraţiile şocante ale acestuia conform cărora un “trepăduş” al lui Tudor Nădrag, actualul primar al localităţii, a încercat să o omoare pe soţia lui Chiriţă şi un altul i-a incendiat casa, ne-au determinat să cerem un punct de vedere primarului Nădrag, pentru a completa “scenariul” cu declaraţiile celui din urmă. Contactat telefonic, Tudor Nădrag a fost surprins să afle că un om al său ar fi în stare de asemenea lucruri. Vă invităm în rândurile ce urmează, să citiţi opinia edilului din Hârşova, vizavi de spusele fostului edil, Ionel Chiriţă, actual membru în Consiliul Naţional de Integritate.

Un articol de Andreea PAVEL

“Vorbeşte ca o ţaţă la colţul străzii”

“Referitor la interviul apărut în presă (pe această cale le doresc multă sănătate jurnaliştilor respectivi), aş vrea să fac mai multe precizări referitor la calomniile pe care le-a debitat Chiriţă. Mă aşteptam ca un membru al Consiliului Naţional de Integritate (CNI) să apară în presă numai cu afirmaţii reale aşa cum îi stă bine acestei agenţii, CNI.
În primul rând, vreau să neg faptul că a fost ameninţat în scris de “oameni ai primarului” şi că i-a fost incendiată casa. Dacă este un om corect şi integru, aşa cum îl defineşte apartenenţa la CNI, îi solicit să reclame în scris organelor statului şi nu să vorbească precum o ţaţă la colţul străzilor”, a declarat primarul Nădrag.

“În procesul verbal scrie că incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit”

“De altfel, referitor la presupusa incendiere a casei lui, eu vreau să-i demonstrez că minte, cu acte doveditoare în faţă, respectiv: procesul verbal încheiat la data şi locul incendiului, de către Brigada de Pompieri din Hârşova în care reprezentanţii pompierilor, ai Poliţiei, el însuşi, Chiriţă Ionel, şi un martor al acestuia au confirmat prin procesul verbal, că incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit la instalaţia electrică. Dacă era cum spune el, organele statului s-ar fi sesizat şi nu ar fi primit despăgubiri de la societatea de asigurări. A primit 5 miliarde de lei vechi despăgubiri. De ce nu a făcut reclamaţie în scris? Societatea de asigurări ar fi demarat o anchetă, apoi ar fi plătit despăgubirile. Oamenii din Hârşova mă ştiu foarte bine, drept un bun creştin, şi ei ştiu că nu voi fi în stare niciodată de aşa ceva. Mai mult, în noaptea respectivă am fost prezent la moaştele Sfântului Teodor, al cărui nume îl port, iar preotul poate să confirme. Îi solicit public, pe această cale, să depună plângere în scris la organele statului pentru cercetarea acestor aberaţii. Faptul că a semnat un proces verbal în care concluzia este că incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit demonstrează că ceea ce susţine în presă este o minciună sfruntată, din partea unui om <integru>”, a mai declarat primarul.

“A părăsit ca un laş turul II al alegerilor”

Cât despre viitoarea candidatură a lui Ionel Chiriţă, la alegerile locale din 2012, primarul Tudor Nădrag a ţinut să precizeze: “În continuare, toată această tevatură o face în ideea de a-şi căpăta capital electoral, ceea ce se înscrie în dorinţa lui malefică de om bolnav de putere. Vreau să spun că având în vedere că la scrutinul electoral din vara anului 2008 a părăsit ca un laş confruntarea electorală, trădându-şi susţinătorii, nu face decât să demonstreze caracterul mizerabil al acestui om, care în campania electorală transmitea scrisori şi meaje telefonice în numele meu, un lucru josnic pentru un om <integru>. Dacă este cinstit şi corect, îl aştept în 2012 la o nouă confruntare”, a declara Tudor Nădrag.  

“A spălat bani, la fel ca ceilalţi liberali”

Tudor Nădrag a mai fost acuzat de Ionel Chiriţă şi de faptul că nu ar fi continuat proiectele începute de fostul edil liberal. “Referitor la <măreţele> sale proiecte, respectiv Centrul de zi pentru copii, Centrul de consiliere pentru persoane abuzate şi victime ale violenţei în familie şi Căminul de bătrâni, doresc să precizez că la ora actuală cred că nici municipiul Constanţa nu are un centru de persoane abuzate şi că oamenii din Hârşova nu stăteau în loc de aceste stabilimente, pentru că ei au alte probleme. Ionel Chiriţă a cheltuit foarte mulţi bani, nejustificaţi, şi care s-au înscris în politica fostei guvernări liberale de a spăla bani, inclusiv în oraşul Hârşova. Doresc, de asemenea, să precizez că totuşi m-am străduit şi am reuşit cu surse proprii de finanţare să finalizez toate aceste centre, pentru care ei au avut nesimţirea să taie panglica în campania electorală şi le-au lăsat neterminate. Urmează în perioada următoare să schimbăm menirea Centrului de persoane abuzate şi să-l transformăm în cabinete medicale care să asigure asistenţă 24 din 24 de ore, iar în primăvară, după ce vom cheltui sume consistente de bani, să punem în funcţiune Căminul de bătrâni, care este plin de igrasie, nu are centrală termică şi instalaţii termice şi nu are asigurate utilităţi. Deja cu echipa proprie a primăriei lucrăm la finalizarea acestora”, a mai declarat primarul.  

“Am dat afară 50% din personal, pentru că a angajat oameni peste măsură”

“Referitor la faptul că s-ar fi pierdut instituţiile pentru care a luptat să le înfiinţeze: Oficiul prefectural, Oficiul de Cadastru, Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă, vreau să spun că ştie toată lumea faptul că Guvernul a redus drastic numărul funcţionarilor publici, iar <strădania> domnului Chiriţă de a le înfiinţa s-a înscris în politica păguboasă pe care a promovat-o guvernul liberal, când aproape s-a dublat numărul funcţionarilor publici în România. Doresc să spun că în urma restructurărilor, de exemplu, Primăria Hârşova a redus cu 50% numărul de personal, deci este cea mai bună dovadă că în timpul mandatului lui Chiriţă s-au angajat funcţionari peste măsură. Să ne gândim totuşi că sunt primării care au redus personalul cu 10%, 5%, sau unii chiar au angajat oameni ca să pice pe numărul spus de Prefectură”, a mai declarat Tudor Nădrag.

Primarul oraşului Hârşova a conchis solicitându-i public lui Ionel Chiriţă să depună plângeri la organele competente ori de câte ori consideră că îi sunt încălcate drepturile sau când se comit abuzuri asupra sa, ori a familiei sale. “Cât despre dosarul său de la DNA, evită să răspundă direct şi face declaraţii evazive evaziv, trimiţând din nou oamenii cu gândul la incendiu şi la aşa-zisa tenativă de omor a soţiei. Cum poate vorbi despre asemenea grozăvii, despre aberaţii de tenativă de omor şi incendiu, fără să sesizeze organele competente. Îi solicit pe această cale să sesizeze organele competente dacă afirmaţiile sale sunt justificate şi reale!”, a conchis primarul Tudor Nădrag.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top