Actualitate

Cetatea Capidava, loc de aventură și cunoaștere pentru cercetași

Centrul de cercetași „Dapyx Medgidia” a organizat primul camp de centru local „Mowgli și Amintiri din copilărie”, la Capidava, comuna Topalu, în ultimele zile de vacanță din luna septembrie. 
„Nică dorește să îl întâlnească pe prietenul său, Mowgli. Însă drumul prin junglă este greu și cu multe probe. Cu ajutorul prietenilor lui Mowgli – Bagheera, Hathi, Chill și Baloo, Nică ajunge la prietenul său, la Capidava.


Aventura continuă și cei doi prieteni se joacă și trec prin mai multe probe, jocuri, emoții și surprize împreună cu lupișorii, temerarii și exploratorii Dapyx Medgidia. Alături de ei au participat și lupișori și temerari Cercetași Marini”, spun organizatorii. 
Copiii s-au putut bucura de peisajul deosebit al locurilor, de aventuri, drumeții, dar și de lecții veritabile de istorie și artă la Muzeul de Artă „Dinu și Sevasta Vintilă” din localitatea Topalu.

Primele demersuri de a deschide un nou grup de cercetași în Medgidia au început în Mai 2018, când, un număr restrâns de  adulți  au pregătit un plan de dezvoltare a acestui grup. În data de 27 mai 2018, a avut loc prima întâlnire a Cercetașilor din Centrul Local. Ei au avut ocazia să se cunoască, să facă cunoștință cu liderii lor și să participe la diverse jocuri și activități.

„Cercetășia este mai mult decât recreere, este educație pentru viață, un mod de a trăi și o mișcare cu impact semnificativ la nivel mondial. Cercetășia oferă tinerilor șansa de a se angaja în activități diverse, creează noi oportunități pentru aceștia, încurajează diversitatea și egalitatea, leagă noi prietenii. Cercetășia responsabilizează prin practicarea democrației, dezvoltă potențialul fiecărui individ și al grupurilor, responsabilizându-i și insuflându-le valori clare”, susțin cercetașii din Medgidia.
Cetatea Capidava devine un loc de referință pentru diferite activități destinate petrecerii timpului liber, un loc unde istoria se îmbină perfect cu frumusețea locurilor.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top