Actualitate

Ceremonial militar și religios la Tulcea, dedicat Zilei Eroilor

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a participat joi, 25 mai 2023, la Cimitirul Eroilor, la ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Eroilor, în organizarea Instituției Prefectului – Județul Tulcea și a Garnizoanei Tulcea.

La eveniment au mai fost prezenți prefectul Alexandru Dan Munteanu, subprefecții Aslâ-Aișe Mierlă și Timur Memet, și administratorul public al municipiului Tulcea, Nicolae Bibu.

„Hristos s-a înălțat! Astăzi avem două sărbători: Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor. Când s-a făcut în 1920 această contopire, a fost un gând înțelept al inițiatorilor. Astăzi, vorbim foarte puțin despre eroi, nu prea mai știm ce au însemnat ei pentru noi. Dar trebuie să ne gândim că dacă noi, astăzi, suntem bine, suntem sănătoși, suntem apărați, suntem liberi, independenți, toate acestea li se datorează.

Ascultam mai devreme Imnul României și ultima strofă este chintesența eroilor neamului nostru: „Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină/Decât să fim sclavi iarăși în vechiul nostru pământ!“. Aceste versuri spun totul despre noi, despre eroii noștri. Ei au făcut totul pentru noi pentru că au fost liberi fizic dar mai ales liberi în simțire, liberi în spirit. Nu avem doar datoria să-i cinstim, ci avem obligația să-i pomenim de-a pururi. Atât timp cât țara noastră va fi liberă, independentă, suverană, ei nu vor fi uitați niciodată. Dumnezeu să-i odihnească în pace pentru că în sufletele noastre ei trăiesc de-a pururi“, a declarat vicepreședintele Mihai Huleni.

În cadrul ceremonialului a fost oficiat un serviciu religios – rugă și închinare pentru eroii neamului și poporul român, s-au depus coroane de flori la Osuarul Eroilor și a avut loc defilarea gărzii de onoare. 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top