Actualitate

Ceremonial militar și religios dedicat Zilei Armatei Române, organizat la Tulcea

Administratorul public al județului, Dumitru Mergeani, a participat marți, 25 octombrie 2022, la Cimitirul Eroilor din Tulcea, la ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Armatei Române.

Ceremonialul, la care au mai fost prezenți prefectul Alexandru Dan Munteanu și primarul Ștefan Ilie, a cuprins prezentarea onorului, salutul drapelului de luptă și intonarea imnului de stat, oficierea unui serviciu religios de către un sobor de preoți în frunte cu Preasfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii, depunerea de coroane de flori și defilarea gărzii de onoare.

„Dragi militari, stimați veterani de război, onorată audiență, vă transmit salutul domnului președinte al Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu. Pe frontispiciul monumentului eroilor scrie „Ei nu sunt morți. Trăiesc în noi“. Trăiesc în noi și, mai ales, onorându-le memoria în fiecare zi, trăiesc prin noi.

Până de curând, nu reușeam să concepem ce înseamnă să te jertfești pentru țară, ideea de a-ți da viața pentru patrie o vedeam doar în filme, n-o simțeam pe viu. Din păcate, în aceste zile, la granița României se desfășoară un război cu multe vieți omenești pierdute și astfel înțelegem ce înseamnă să îți dai viața pentru integritatea țării. Din acest motiv, mulțumim soldaților români, celor care au căzut pe câmpul de luptă, pentru faptul că, astăzi, suntem o singură națiune, un singur popor, un singur suflet.

La mulți ani Armatei Române! La mulți ani, români! Glorie eternă soldaților români! Dumnezeu să ne aibă în pază pe toți“, a declarat administratorul public al județului, Dumitru Mergeani.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top