Actualitate

Ce măsuri au luat autorităţile în cazul depozitului ilegal de deşeuri de la Kogălniceanu, descoperit de publicația noastră

Ziarul Dezvăluiri a sesizat autoritățile despre existența unui uriaș depozit ilegal de deșeuri în apropiere de Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, județul Constanța. În urma sesizării noastre, Garda de Mediu Constanța a mers în control la Primăria Mihai Kogălniceanu și a identificat și notificat proprietarii terenurilor pe care se află gunoaiele.

„Am identificat proprietarii terenurilor, două societăți comerciale, și i-am invitat la sediul nostru. Unul dintre cei doi proprietari s-a și prezentat, a fost sancționat prin avertisment și s-a angajat prin actul de control să ecologizeze terenul până pe data de 2 septembrie. Dumnealui ne-a spus că oricum avea de gând să facă asta, pentru că pe terenul respectiv intenționează construiască un parc fotovoltaic, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană. Cea de a doua societate se află în insolvență și are administrator judiciar. Reprezentantul aceste societăți ne-a cerut o decalare de termen pentru a se prezenta la sediul nostru, motivând că este plecat. Și dumnealui i se va pune în vedere să ecologizeze terenul”, ne-a declarat Steluța Popescu, comisar șef la Garda de Mediu Constanța.

Ancuța Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu, ne-a declarat că nu a știut despre existența acestui depozit de deșeuri și că Garda de Mediu a fost în control la primărie.

Proprietarul terenul s-a apucat deja să curețe terenul. L-am desemnat pe domnul viceprimar să monitorizeze situația. Puteți vedea din fotografiile pe care vi le-am trimis că acțiunea de curățare a început deja. Ne cerem scuze pentru situația creată”, a declarat pentru Dezvăluiri Ancuța Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top