Actualitate

Campanie gratuită de radiografii pulmonare pentru locuitorii comunei Mircea Vodă | VIDEO

După doi ani de la izbucnirea pandemiei de SARS-CoV-2, o boală care afectează în special plămânii, campaniile de verificare a sănătății acestora sunt mai mult decât binevenite. O astfel de inițiativă a avut primarul comunei Mircea Vodă (județul Constanța), George Ionașcu, alături de care au venit ONG-uri de profil din țară.

Astfel, în perioada 17-21 martie, peste 200 de locuitori ai comunei au efectuat radiografii pulmonare gratuite pentru a-și evalua starea de sănătate. Oamenii nu au fost nevoiți să se deplaseze la vreun centru medical urban, ci o caravană mobilă a sosit în satul lor, astfel că totul s-a desfășurat la Căminul Cultural din reședința de comună.

Avem în derulare o campanie privind depistarea problemelor la plămâni. Mai ales acum cu pandemia de COVID-19 cred ca este un moment foarte bun pentru a vedea care este starea de sănătate”, spune primarul George Ionașcu.

Orice locuitor din comună, cu vârsta de peste 18 ani și care nu a efectuat un astfel de procedeu în ultimele șase luni, a putut beneficia de serviciul gratuit. Administrația locală a pus la dispoziția celor care locuiesc în alte sate ale comunei un mijloc de transport care să-i aducă la Căminul Cultural.

Pentru comuna Mircea Vodă, astfel de acțiuni privind sănătatea nu sunt o noutate. George Ionașcu arată că a devenit deja o tradiție ca oamenii să beneficieze de anumite servicii suplimentare față de cele standard, oferite de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

În fiecare an am avut în derulare campanii umanitare, alături de diferite ONG-uri, prin care încercăm să aducem în comună echipe de medici sau specialiști pentru persoanele care nu se pot deplasa sau sunt cu anumite nevoi speciale sau sociale. Vrem să fim alături de ei să-și poată face un minimum de analize, pe lângă acel pachet asigurat de Casa de Sănătate”, explică primarul.

În 2021, în comună a fost implementat un proiect pe fonduri europene prin care 60 de persoane au beneficiat de pachete de tratament la Sanatoriul Balnear de la Techirghiol, iar în ultimii ani administrația locală a derulat campanii de analize de sânge, analize corporale și alte servicii medicale gratuite oferite locuitorilor din Mircea Vodă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top