Actualitate

Calendarul competițiilor sportive ale CSM Constanța în prima săptămână a lunii septembrie 2023

Prima săptămână a lunii septembrie este încă plină de provocări pentru sportivii CSM Constanța, care luptă pentru victorii, medalii și trofee în ligile și competițiile naționale, dar și în cele internaționale de cel mai înalt nivel. CSM Constanța organizează în premieră o etapă din FIBA 3X3 World Tour, are un European de Șah la Mamaia și un Mondial de lupte pe plajă la Costinești, iar sportivii CSM sunt angrenați în competiții de top în Europa, dar și în America Centrală.

La disciplina volei cadeții CSM Constanța participă la ediția a IV-a a “Memorialului Iulian Rădulescu”. Turneul de volei se desfășoară în orașul Tulcea, la Sala CSS Tulcea (Ciuperca), în perioada 8-10 Septembrie. Evenimentul este organizat în parteneriat cu CSȘ Tulcea și cofinanțat de Primăria Tulcea.

La Șah, Mamaia este capitala șahului juvenil european, în perioada 5-14 Septembrie! Evenimentul se desfășoară la 6 categorii de vârstă, U8, U10, U12, U14, U16 și U18 (secțiuni deschise și fete separat), la Sala de Ceremonii Dorna. Fiecare categorie va prezenta 9 runde jucate în sistemul elvețian. Șahiștii CSM Constanța, în frunte cu Maestrul FIDE Tudor Henry Eduard, participă la competiția care reunește peste 900 de jucători proveniți din 46 de federații europene, inclusiv peste 100 de jucători titrați!

Caiaciștii CSM Constanța evoluează la Turneul Național de Kaiac-Canoe, de la Bascov. Iulian Nistor, Valentin Popescu, Georgiana Belibou, Mioara Popescu, Denis Chirilă, Bianca Alexandrov, Viorel Aramă, Bogdan Aftenie, Alexia Done și Denisa Șoric, alături de antrenorii Alina Chirilă și Gabriel Aftenie, sunt prezenți la competiția desfășurată anual la Pitești, pe lacul Bascov.

Rugbiștii noștri evoluează în prima etapă a Grupei de Elită a Campionatului Național Rugby 7s, de la Arad. Echipa antrenată de Nicolae Radu Mocanu și Claudiu Trandafir face parte din Grupa 2, alături de CS Năvodari, Știința Petroșani și CS Politehnica Iași. Meciurile se joacă Sâmbătă, 9 Septembrie, începând cu ora 9.00, pe stadionul Sânnicolau Mic.

După senzaționala calificare în grupele EHF European League, handbaliștii CSM Constanța se concentrează asupra întrecerii interne și joacă două meciuri în Liga Zimbrilor. Joi, de la ora 17.30, în Sala Sporturilor “Iftimie Ilisei” din Medgidia, echipa antrenată de George Buricea și Ionuț Pușcașu dă piept cu Potaissa Turda, în direct la Pro Arena! Duminică, 10 Septembrie, de la ora 18.00, sportivii CSM luptă în deplasare cu CSM Vaslui, în etapa a 3-a din Liga Zimbrilor.

Triatloniștii Carol Popa și Raul Petre participă la Cupa Europeană de Juniori de la Zagreb. Sportivii noștri, antrenați de Cristi Doicescu, iau startul Sâmbătă, 9 Septembrie, de la ora 11.00, în proba de Sprint. Alți doi triatloniști români, Cătălin Sviderski și Mihai Safca, de la Politehnica Cluj, sunt agrenați în competiția din Croația.

La tenis de masa sportivii CSM Constanța Camelia Mitrofan, Andrea Teglas și Cristian Chiriță participă la Campionatele Balcanice de Seniori de Tenis de Masă de la Albena (Bulgaria). Fetele au devenit campioane balcanice, cu echipa României, iar Cristian Chiriță a câștigat o medalie de bronz la dublu mixt. Încă o performanță excelentă pentru lotul feminin al României, coordonat de Viorel Filimon (CSM Constanța), care va participa, în 10-17 Septembrie, la Malmo (Suedia), la Campionatul European de Senioare. Din echipă face parte și Elena Zaharia (CSM Constanța), alături de Eliza Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu și Andreea Dragoman!

În cee ace privește disciplina baschet, în acest weekend, Constanța este gazda spectacolului de baschet 3×3 de la cel mai înalt nivel! Cu această ocazie, Constanța se află, în premieră, pe harta circuitul mondial profesionist de baschet 3×3, fiind gazda etapei a 9-a din FIBA 3×3 World Tour, iar echipa CSM Constanța va reveni pe tabloul principal în circuitul mondial. Evenimentul World Tour Series are loc pe terenul de la City Park Mall, este organizat de CSM Constanța și Federația Română de Baschet și susținut de Primăria Municipiului Constanța. Spectacolul este garantat Sâmbătă, 9 Septembrie, și Duminică, 10 Septembrie, la Constanța!

Pentru al treilea an la rând, Constanța va fi gazda celor mai tari lupte pe nisip ale sfârșitului de sezon! Cei mai buni luptători U17 și U20 din lume se bat pentru medalii la Campionatul Mondial, în 7-10 Septembrie, la Costinești! Peste 80 luptători români și peste 200 de participanți din toate colțurile lumii iau startul în competiție. Printre ei vor fi și sportivii CSM Constanța, în frunte cu medaliații de la Campionatele Naționale de săptămâna trecută, Nicoleta Băjan, Alexandra Voiculescu, Lucia Giurgică (U20), Valentin Rusu, Diana Voiculescu (U17).

Înotătoarele CSM Constanța sunt prezente la Campionatele Mondiale de Juniori de la Netanya (Israel). Rebecca Diaconescu (în probele de liber și spate), Brigitta Vass (bras, mixt) și Eva Paraschiv (fluture), însoțite de antrenoarea Lorena Diaconescu, se află într-o companie selectă, alături de peste 600 de tineri înotători din peste 100 de țări. Cei mai valoroși juniori ai lumii concurează, între 2 și 10 Septembrie, la Wingate Institute Olympic Swimming Pool din Netanya.

La disciplina box, campioana europeană de tineret Amalia Niță urcă în ring la Campionatul Național de Box Feminin de la Năvodari. Sportiva CSM Constanța, antrenată de Constantin Mihai și Ionuț Bodilcu, este una dintre favoritele principale la medalii la competiția găzduită săptămâna aceasta de Sala Sporturilor din Năvodari, care reprezintă criteriu de selecție pentru lotul național, care va participa la Campionatul Mondial de junioare. Participă peste 300 de pugiliste de la 50 de cluburi din țară, în frunte cu sportivele din lotul olimpic al României. Finalele se vor disputa Sâmbătă, 9 Septembrie, de la ora 11.00.

La Sambo, sportivele Cristina Blănaru (categoria 50kg) și Khrystyna Bondar (59kg) reprezintă CSM Constanța la Campionatul Mondial de Sambo pe Plajă din Republica Dominicană. Competiția de la Juan Dolio are loc în perioada 7-11 Septembrie.

La gimnastică artistică, medaliata cu aur la RomGym Trophy de la București, Sabrina Maneca Voinea se pregătește pentru un nou concurs de top european, WAG Team Competition GER-FRA-GBR-ROU-SUI, care are loc în 8 și 9 Septembrie la Heidelberg. Sportiva CSM Constanța este însoțită de antrenoarea și mama sa Camelia Voinea la concursul din Germania. La competiție va participa și  o altă gimnastă legitimată la CSM Constanța, Andreea Preda. Concursul va fi un excelent prilej de verificare în compania gimnastelor din Germania, Franța, Marea Britanie și Elveția.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top