Actualitate

Calendarul competițiilor CSM Constanța pentru a patra săptămână a lunii august

Sportivii CSM Constanța sunt angrenați și în următoarea săptămână în numeroase competiții interne și internaționale. Sportivii contănțeni vor fi prezenți la Campionate Balcanice, Europene și Mondiale, echipele CSM Constanța cheamă suporterii la meciuri tari din Liga Națională de Rugby și EHF European League, iar sfârșitul lunii august aduce la Constanța un Campionat Național de Canotaj pe Mare, disciplina care va intra în programul Jocurilor Olimpice.

Weekend-ul acesta aduce la Constanța Campionatul Național de Canotaj pe Mare pentru Juniori, Seniori & Masters, o competiție extrem de atractivă, organizată de Primăria Municipiului Constanța, Federația Română de Canotaj și CSM Constanța! Pe Plaja Reyna din Constanța, cei mai buni sportivi ai României luptă pentru medalii. Sâmbătă 26 August, și Duminică 27 August, se pregătesc în același timp pentru Campionatul European de Costal Rowing, care va avea loc în Franța, la începutul lunii septembrie. Canotajul pe Mare va fi inclus în programul Jocuri Olimpice.

Canotorii CSM Constanța iau startul, în weekend, la Campionatul European de Tineret U23 de la Krefeld (Germania). La competiția din 26-27 August, CSM va fi reprezentat în echipele României de: Eduard Angel Moldovan, la 4 rame cu cârmaci, Andrei Petrișor Axintoi, la 2 rame fără cârmaci, Iliuță Leontin Nuțescu, la 4 rame fără cârmaci, Marian Ștefan Dunca, la 2 vâsle, Dragoș Valentin Peia și Ovidiu Cristian Badea, la 4 vâsle. În echipajele de 8+1 îi vom avea pe Andrei Petrișor Axintoi și Iliuță Leontin Nuțescu, la băieți, și pe Elena Silvia Mocanu, la fete. 

Cicliștii CSM Constanța Mihnea Harasim și Matei Paris participă la Campionatele Balcanice pe Șosea, în perioada 23-30 August, în orașul Larisa (Grecia). Mihnea Harasim este proaspăt campion național pe șosea, la categoria U23, în proba de fond și vicecampion național la contratimp individual. Matei Paris  vine și el după rezultate notabile, la cadeți, obținute în această vară.

CSM Constanța joacă primul meci acasă din faza a doua a Ligii Naționale de Rugby, Grupa B. După debutul victorios de la Galați și o etapă de pauză, rugbiștii antrenați de Nicolae Radu Mocanu și Claudiu Trandafir continuă cursa pentru calificarea în semifinalele campionatului, contra celor de la CSM Bucovina Suceava, duminică, 27 august, de la ora 11.00, pe stadionul Flacăra Năvodari.

Judoka CSM Constanța David Laurențiu Gliga participă la Campionatul Mondial U18 de la Zagreb. Medaliat cu aur la FOTE, cu puțin timp în urmă, sportivul antrenat de Radu Florin Luca și Gheorghe Lozovanu luptă la categoria 73 kg, unde 38 de sportivi se bat pentru prezența pe podium. Competiția din capitala Croației, organizată în perioada 21-27 August, adună la start 576 de sportivi din 64 de țări, de pe 6 continente!

Micii halterofili ai clubului nostru sunt prezenți la Campionatele Naționale de Juniori 2 și 3 de la Arad. CSM Constanța este reprezentat la categoria 9-12 ani, Juniori 3, de Adelina Petcu și Gabriela Petcu, iar la U15, Juniori 2, de Mihai Moroianu, la categoria 45kg, și Bogdan Șoricel, la 61kg. Sportivii au dreptul la câte trei încercări la fiecare stil, smuls și aruncat. Ei pot obține câte o medalie la fiecare stil, dar și la total.

Învingători cu 25-24 la Sighișoara, miercuri, în prima etapă din Liga Zimbrilor, handbaliștii CSM Constanța au intrat deja în febra marelui meci cu spaniolii de la Fraikin BM Granollers, din turul preliminar al EHF European League – manșa I. Echipa noastră mizează pe tribune pline, la prima apariție pe teren propriu din noul sezon. Cu susținerea fanilor, băieții lui George Buricea speră să ia o primă opțiune pentru calificarea în grupele competiției! Duminică, 27 August, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor din Constanța!

Și dacă e vară, e și beach-handball, așa că echipa de mini-handbal CSM Constanța, antrenată de Denis Ali, a participat la Cupa Beach Handball, în Mamaia, la Blanco Beach, alături de Medgidia Happy Kids, HC Poarta Albă și HC Omer Constanța. S-a jucat fără scor, în sistem turneu, fiecare cu fiecare, iar micii handbaliști au avut numai de câștigat. Proiectul a fost finanțat de Consiliul Județean Constanța.

Micii șahiști ai clubului nostru participă, în weekend, la competiția internațională Trofeul Callatis U1800, la Cercul Militar Mangalia. Se joacă 6 runde, în sistem elvețian, 30 de minute + 30 secunde / mutarea. Turneul Open este omologat de Federația Română de Șah și de FIDE. Sportivii CSM Constanța participanți sunt: Ana Maria Caraghete, Darius Tuzlaru, Rareș Satmarii, Maria Toma, Christian Toma, Silviu Radu, Vladimir Bălan, Anastasia Bălan și Maria Criveanu, alături de antrenorul Iulian Mihailov.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top