Actualitate

Burse școlare pentru elevii comunei Tuzla

Reșit Taner, primarul comunei Tuzla, anunță că, în conformitate cu prevederile legale, Consiliile Locale pot contribui din bugetele proprii la finanțarea de bază și complementară a unităților de învățământ preuniversitar de stat.

Acesta este motivul pentru care edilul a propus consilierilor locali, în ședință de Consiliu Local,  să aprobe un Proiect de Hotărâre privind cuantumul și numărul burselor acordate elevilor din învățământul preuniversitar de stat din comuna Tuzla în semestrul II al anului școlar 2021-2022 pentru fiecare categorie de bursă.

Conform primarului, aceste burse sunt:

  • Burse de performanță: 0 beneficiari;
  • Burse de merit: 102 beneficiari;
  • Burse sociale: 86 beneficiari;
  • Burse de studiu: 21 beneficiari.

Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 1094/06.10.2021 cuantumul minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social de care pot beneficia elevii din învățământul preuniversitar de stat cu frecvență, este de:

  • Bursa de performanță: 500 lei;
  • Bursa de merit: 200 lei;
  • Bursa de studiu: 150 lei;
  • Bursa pentru ajutor social: 200 lei.

Rețeaua școlară a comunei Tuzla cuprinde Școala gimnazială numărul 1 Tuzla care are în subordine Grădinița cu program normal.

Reamintim că Primăria Tuzla a venit în sprijinul școlii și în contextul creat de pandemia de coronavirus, implementând un proiect finanțat cu fonduri europene – „achiziționarea de Hardware TIC și tablete pentru uz școlar cu acces la internet, pentru Școala Gimnazială numărul 1 Tuzla”. Proiectul, în valoare de peste 850.000 de lei, a fost depus anul trecut spre finanțare prin „Programul Operațional Competitivitate”, axa prioritară 2 „Tehnologia Informației și Comunicației (TIC) pentru o economie digitală competitivă, prioritatea de investiții 2C – consolidarea aplicațiilor TIC pentru e-guvernare, e-învățare, e-incluziune, e-cultură, e-sănătate.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top